Liesbeth List: haar levensverhaal inclusief alle shit

Renée van Wegberg, Jonathan Demoor, Michael Konings, Rolf Koster, Julia Berendsen, Johnny Barendsen, Job Greuter en Bernice Havenaar vertolken samen alle rollen in de nieuwe musical over Liesbeth List van Ruud de Graaf en Hans Cornelissen. 

Dit is vorige week bekend gemaakt tijdens de castpresentatie in Koninklijk Theater Carré. Onder toeziend oog van Liesbeth List zelf, gaf de cast een optreden voor de aanwezige pers. Volgens Liesbeth List was het idee om over haar leven een musical te maken een gek, maar geweldig idee. Voorwaarde was wel dat ook alle ‘shit’ in haar leven aan bod moet komen. Wij spraken met hoofdrolspelers Renée van Wegberg (Liesbeth List) en Michael Konings (Ramses Shaffy) over hoe ze zich voorbereiden op deze nieuwe musical.

Brengt het een grote last op jullie schouders dat jullie in een productie staan vol met personages die we allemaal kennen en waarbij de vrouw om wie het draait, Liesbeth List, nauw betrokken is bij de productie?

Michael: “Ik vond het al een eer dat ik auditie mocht doen voor deze rol. Ik heb altijd in het ensemble gestaan, dus ik moest echt lachen toen Hans (Cornelissen red.) mij belde en vroeg of ik Liesbeth List en Ramses Shaffy kende. En natuurlijk ken ik ze, ik auditeer ook vaak met Shaffy-nummers. Al snel vroeg Hans mij om auditie doe toen voor de rol van Ramses en ik dacht echt dat hij de verkeerde Michael voor zich had (lacht). Het is dus een geweldige eer om deze rol te spelen, zeker omdat het mijn eerste echte rol is.” 

Renée: “Zo’n presentatie als vandaag met Liesbeth List naast mij, doet mij natuurlijk helemaal niks (lacht). Bij zo’n optreden als vandaag moet ik echt wel een knop omzetten, want anders is het niet te doen. Wat het spannend maakte, is dat vandaag de dochter van Liesbeth voor mijn neus zat terwijl ik haar moeder vertolkte. Toch lukt het me dan wel het optreden te doen zonder daar al te veel last van te hebben. Het is natuurlijk een verhaal over haar leven. Het is best eng dat je iemand speelt die veel voor haar, andere mensen en mijzelf heeft betekend. Dus de emotie overbrengen die mensen met Ramses voelen ook over te brengen, dat is sowieso een grote uitdaging.”

Hoe bereid je je voor op het vertolken van zo’n rol als deze? Is dat heel anders dan bij fictieve personages?

Renée: “Ik bestudeer Liesbeth veel. Hoe ze beweegt, haar manier van zingen en hoe ze praat. Uiteindelijk moet mijn vertolking een echt mens worden. Dat zal ook gebeuren door middel van het script waar we mee werken. Ik zal vooral proberen mensen mee te nemen in het verhaal. En dat zal in het begin zeker zoeken zijn. Wat zij als geen ander kan is tekst interpreteren. Ze heeft ook een intens leven gehad, dus daardoor kan ze dat ook zo goed. Ik hoop echt dat ik mensen op haar manier mee kan nemen in ons verhaal en hen zo kan raken. En ik zie dat wel als grootste uitdaging in deze productie.”

Michael: “We zitten nog niet in het repetitieproces. Qua uiterlijk valt er natuurlijk het een en ander te regelen. Natuurlijk moet het geen karikatuur worden, maar je moet wel als bezoeker bij mijn stem een gevoel van herkenning hebben. Het zal een beetje van Michael en een beetje van Ramses worden.”

 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies