The Bridges of Madison County met trots gepresenteerd aan de pers

Op dinsdag 25 april vond in theater ’t Zonnehuis in Amsterdam de perspresentatie van de musical The Bridges of Madison County plaats. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Robert James Waller én de liefdesfilm met Meryl Streep en Clint Eastwood. Het is voor het eerst dat deze musical naar Nederland komt met bekende namen zoals Lone van Roosendaal en René van Kooten in de hoofdrol.

De musical The Bridges of Madison County vertelt het verhaal over een korte, maar heftige liefde die ontstaat tussen Francesca en Robert. Francesca is een huismoeder met Italiaans bloed die door haar huwelijk terecht is gekomen op het Amerikaanse platteland van Madison County. Ondanks dat ze weinig opwindends meemaakt in haar leven, is ze gelukkig met haar twee kinderen en man. Echter, als de rondreizende fotograaf Robert op haar pad komt verandert dit en staat ze voor de keuze of ze meegaat met de man van haar dromen óf in Iowa blijft bij haar gezin.

Begin deze maand is de cast begonnen met repeteren en dat gaat volgens schema. Zo zegt Lone: ’We hebben alles nu al helemaal doorgenomen en over een paar dagen gaan we al beginnen met doorlopen.’ René vertelt: ‘Het repeteren gaat zoals dat altijd gaat bij repetities; je hebt momenten waarvan je denkt: ’Oh mijn god!’ en tegelijkertijd heb je momenten waarbij je merkt dat het ergens heen gaat.’

Lone speelt de huismoeder Francesca die van oorsprong Italiaans is. ‘Wat ik nog moet zoeken in deze rol is het Italiaans zijn, want ik merk dat ik nu nog heel erg aan het zoeken ben met waar sta ik, wat doe ik en waar zing ik. Verder ben ik van nature niet van de hele grote emoties of van de hele grote gebaren en zij is natuurlijk Italiaans dus ik denk dat ik mijn rol nog wat explicieter mag maken.’

Annick Boer speelt meerdere rollen in de voorstellingen, waaronder de ex van Robert, een countryzangeres en een nachtclubzangeres. Echter, speelt ze het grootste gedeelte van de voorstelling de nieuwsgierige buurvrouw van Francesca. Annick heeft wel vertrouwen in het afwisselen van de rollen. ’Ik heb natuurlijk telkens andere kleding en andere pruiken, maar daarnaast liggen de karaktertrekken van de rollen ook ver uit elkaar. Zo is de buurvrouw heel nieuwsgierig en de ex wat zachter’, aldus Annick.

De cast kijkt er erg naar uit om in theater ’t Zonnehuis te gaan spelen. ’Kleine theaters vind ik het allerleukste, je hebt veel meer contact met het publiek en daar komen ook echt de liefhebbers op af’, vertelt Lone. René heeft al wat meer ervaringen met kleinere zalen: ‘De mensen zitten in kleine theaters echt op je en dat is in het begin altijd wel even gek. Gelukkig heb ik het voordeel dat ik met mijn bandje al wat huiskamerconcerten heb gedaan waardoor ik er wel aan gewend ben.’

Naast Lone van Roosendaal, René van Kooten en Annick Boer, zijn er ook rollen weggelegd voor Bas Heerkens, Jeroen C. Molenaar en Marieke Goemans. De voorstelling zal exclusief te zien zijn in theater ’t Zonnehuis in Amsterdam en beleeft op 5 juni 2017 haar première.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies