In bed met Dietrich en Piaf op tournee door Nederland

Op 9 oktober 2017 gaat in de Leidse Schouwburg  In bed met Dietrich en Piaf in première. Deze nieuwe Nederlandse voorstelling vertelt over de intieme vriendschap tussen Marlene Dietrich en Edith Piaf, twee iconen van de 20e eeuw. Frédérique Sluyterman van Loo en Irene Kuiper spelen respectievelijk Dietrich en Piaf. De mannelijke rollen worden vertolkt door Ger Otte. In bed met Dietrich en Piaf is geschreven en geregisseerd door Daniël Cohen. 

Marlene Dietrich en Edith Piaf waren bevriend. Twee sterke vrouwen, iconen van hun tijd, die beide op eigen wijze een stempel wisten te drukken op de Franse, Duitse en Amerikaanse cultuur. Zij lieten hun leven niet bepalen door de mannen om hen heen, maar namen de regie in eigen hand. Dietrich en Piaf verschillen in hun ideeën over mannen, over idealen, over overleven. 

In bed met Dietrich en Piaf vertelt over een fictieve, nachtelijke confrontatie tussen de twee legendes, ook wordt duidelijk hoezeer de vrouwen nog van elkaar houden. Heden en verleden, fictie en realiteit, vloeien in deze muzikale fantasie door elkaar heen als de twee divas hun eigen versie van de gebeurtenissen geven. En in hoeverre zijn deze legendes verschillend van andere vrouwelijke iconen als Amy Winehouse en Madonna? 

De pilot-versie van In bed met Dietrich en Piaf was in het voorjaar van 2016 te zien in Het Zonnehuis in Amsterdam Noord en ontving lovende recensiesIn bed met Dietrich en Piaf gaat op maandag 9 oktober in première in de Leidse Schouwburg en is vervolgens tot en met 30 december te zien in de Nederlandse theaters. 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies