Limbo: circus-cabaret met een sausje van live muziek

Na steden als Sydney, Londen en Brussel is het nu de beurt aan Amsterdam om het Australische circus-cabaret Limbo te mogen ontvangen in het Boom Chicago Rozentheater. Het gezelschap, bestaande uit artiesten met verschillende nationaliteiten, reist al sinds 2013 de wereld over om deze show non-stop te presenteren. Het is de eerste keer dat Limbo te zien is in Nederland. Limbo beleefde haar première op 28 juni 2017.

Het gezelschap van Limbo bestaat onder andere uit de vuurspuwende en zwaardenslikkende Heather Holliday, paalmeester, clown en beatboxer Mikael Bres, slangenmensen Aurelien Oudot en Marco Motta, acrobaten Evelyn Allard en Danik Abishev, tapdanser Hilton Denis en twee Pippin sterren Charlotte O’Sullivan en Nicolas Jelmoni.

Alles wordt uit de kast getrokken om er een spectaculaire avond van te maken. Elke performance, gevaarlijk of vermakelijk, zorgt ervoor dat je als toeschouwer de hele show geboeid blijft. Bovendien zorgen humor en interactie tussen artiest en publiek voor betrokkenheid bij de show. Ook de kleine afstand tussen het podium en de zitplaatsen draagt hieraan bij.

De show wordt begeleid door live muziek, geproduceerd door Sxip Shirey uit New York. De muziek is een enorme aanvulling op de verschillende performances. Bijna elke beweging wordt versterkt door de muziek waardoor het geheel dynamischer wordt. Daarom is timing van zowel de muzikanten als de performers erg van belang. Vooral op dit aspect is de jarenlange ervaring van dit gezelschap terug te zien, omdat vrijwel alles perfect is getimed.

Tussen de performances door zitten enkele absurdistische scenes. Deze scenes geven het gevoel dat Limbo toch enigszins een verhaal probeert te vertellen. Anderzijds kunnen ze ook dienen als afleiding voor de opbouw van de volgende act. Door deze verwarring is het niet helemaal duidelijk of Limbo daadwerkelijk een verhaal verbeeldt of dat het enkel gaat om de performances zelf.

De combinatie van acrobatiek, cabaret en dans onder leiding van live muziek maakt Limbo tot een waar spektakel. Op een relatief klein podium worden performances van wereldklasse gepresenteerd door een getalenteerd en internationaal gezelschap.

Voor wie zin heeft in een avond spanning en sensatie is Limbo zeker een aanrader. Limbo is nog tot en met 6 augustus te zien in het Boom Chicago Rozentheater in Amsterdam.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies