Noël van Santen is een frisse wind in De Marathon

De musical De Marathon, gebaseerd op de gelijknamige filmhit, blijkt ook in het theater een groot succes te zijn. Een verlenging van de musical kon daarom niet uitblijven en speciaal voor het tweede deel van de tour is er een nieuwe garagemonteur aangesteld, namelijk Noël van Santen. Noël neemt de rol van Kees over van Michiel Nooter en beleefde 7 september zijn première in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

In De Marathon, dreigt de Rotterdamse garagehouder Gerard (John Buijsman) failliet te gaan. Samen met de andere garagemonteurs en vrienden Kees (Noël van Santen), Leo (Kees Boot) en Nico (Dennis Willekens) gaat hij een marathon lopen om de benodigde €40.000,- op te halen om de garage te redden. Aan de nieuwe collega Youssef (Gürkan Küçüksentürk) de taak om van deze onsportieve mannen met bierbuiken ware marathonlopers te maken.

Het valt direct op dat Noël van Santen zich lekker thuis voelt in de geroutineerde cast van De Marathon. Hij weet de rol van Kees helemaal op zijn eigen manier in te vullen door hier en daar de nadruk van zijn rol te verschuiven. Zo is Noël van Santen, door zijn slanke postuur, minder geloofwaardig als een onsportieve garagemonteur met een bierbuik. Daarom legt hij de nadruk meer op de gezondheidsproblemen die ontstaan door het roken van sjekkies, wat natuurlijk ook voor een slechte conditie zorgt en dus een strak trainingsschema vereist.

Typerend voor de musical zijn de ingewikkelde danschoreografieën die vaak met verschillende attributen zoals stoelen of loopbanden worden uitgevoerd. Een goede timing is hierbij onmisbaar en ook hier weet Noël zich prima te redden, wat erg knap is gezien het korte repetitietraject voor hem. Noël: ’Ik ben twee dagen in Amsterdam geweest om de dansjes te oefenen, maar die had ik zelf vanaf de video ook al zoveel mogelijk eigen gemaakt.’ Daarna heeft Noël slechts twee dagen met zijn collega’s kunnen repeteren in het theater. ‘Het mooie aan mijn collega-acteurs is dat ze mij gewoon door de scènes duwden tijdens het repeteren zodat ik precies wist waar ik moest staan’, aldus Noël.

Dit is de eerste musical die Noël doet en zo’n grote cast was voor hem dan ook wel even wennen; ‘Het is voor het eerst dat ik met zoveel mensen op het toneel sta, ik heb altijd in voorstellingen met 2, 3 of maximaal 6 acteurs gespeeld, maar dit is wel ontzettend leuk’, aldus Noël. Tegen een eventueel tweede musicalproductie in de toekomst zegt Noël dus zeker geen nee.

Musical Reports schreef eerder al lovende woorden over De Marathon:

 “De Marathon is een dolkomische en toch tragische voorstelling over vriendschap …. die je na afloop nog lang beklijft.”

Wat Noël van Santen zo mooi vindt aan de voorstelling is de oprechtheid. ‘Dit komt door een combinatie van ontzettend goede zangers en zangeressen en acteurs die misschien wat minder goed kunnen zingen, maar oprecht zijn in hun zang waardoor het toch heel mooi is’, zo zegt Noël.

De musical De Marathon reist het land nog door tot en met eind november 2017.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies