Sweeney Todd: gegarandeerd griezelen

De bloedbarbier van Fleet Street is terug! Na vorig jaar een maand in het Zonnehuis in Amsterdam te hebben gestaan, gaat Sweeney Todd nu drie maanden op tournee. De horromusical over de moordlustige kapper zit vol spanning.

Lijken in pasteien
Na vijftien jaar onterecht vast te hebben gezeten keert barbier Benjamin Barker onder de schuilnaam Sweeney Todd (René van Kooten) terug naar Londen. Hij krijgt te horen dat zijn vrouw Lucy (Anouk Snel) zichzelf heeft vergiftigd nadat ze is verkracht door rechter Turpin (Roberto de Groot). Todd wreekt Turpin en alle inwoners van Londen, die hij vervolgens afslacht met zijn scheermes. Zijn buurvrouw Mrs. Lovett (Vera Mann) verwerkt de lijken – met hulp van Tobias (Mitch Wolterink), de leerling van Todds oud-leerling Pirelli (Martijn van Baardewijk) – in haar pasteien.

Zoetsappig
Natuurlijk is een musical geen musical als er niet wat zoetsappige liefde in zit, wat bij deze horrormusical dan ook het geval is. De jonge matroos Anthony (Jeroen C. Molenaar) is namelijk smoorverliefd op Johanna (Michelle van de Ven), de dochter van Todd. Nadat Todd is verbannen heeft Turpin haar in huis genomen als pleegdochter en hij wil zelfs met haar trouwen. Ze wijst hem af en samen met Anthony wil ze vluchten uit Londen. Turpin komt hierachter en houdt het plan tegen door haar naar het gekkenhuis van Jonas (Jessin Oulad-el-Hadj) te sturen.

Musical Award
Van Kooten zet, wanneer het bloed uit de kelen van zijn overige elf castleden stroomt, een gruwelijke barbier neer. Mann is hilarisch als zijn tegenspeler Mrs. Lovett en krijgt de hele zaal aan het lachen met ‘De vieste pasteien’. Ook wanneer ze voor bode Bamford (Wil van der Meer) zingt over haar lief wordt er vanuit de zaal hard gegrinnikt. Marjolein Teepen is weer te zien als bedelares, de rol waarmee ze vorig jaar nog de Musical Award voor Beste vrouwelijke bijrol won. Deze prestatie is zeker terecht, want als vrij duister personage kan ook zíj zorgen voor gelach in de zaal. Deze zaal functioneert tevens als spelersgebied, aangeizen de spelers hier tijdens de ruim twee en een half durende musical af en toe doorheen lopen met lantaarnpalen. Een klein minpunt is dat de vrouwelijke cast – die April van Amersvoort nog aanvult als dochter van Jonas – vaak erg hoog zingt, waardoor de liedteksten van Stephen Sondheim helaas slecht te verstaan zijn. Maar al met al speelt de cast vol passie en de musical zit vol met plotwendingen. Ook voor niet-musicalliefhebbers die wél houden van horror is Sweeney Todd een aanrader – zeker wanneer je Tim Burtons versie met Johnny Depp hebt gezien. Hoe dan ook: de bloedbarbier laat je gegarandeerd griezelen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies