April Darby ís de Queen of the night

Op zaterdag 16 september 2017 gaf April Darby, geproduceerd door STENT Producties, haar eigen concert; April Darby Live. Dit concert vond plaats in Theater Aan de Slinger in Houten. Er was gekozen voor een huiskamersfeer waardoor we April een beetje beter hebben leren kennen. April nam ons mee langs alle hoogtepunten van haar carrière, niet alleen door middel van leuke en humoristische anekdotes, maar ook dankzij de nummers die ze zong.

April Darby speelde afgelopen twee jaar de rol van Rachel Marron in The Bodyguard. Ook is ze momenteel nog te zien in Dinnershow Pandora en bracht ze recent haar eerste single ‘New York’ uit. Na al dit succes kon een eigen concert natuurlijk niet uitblijven. En dankzij alle (podium)ervaring die April heeft opgedaan in haar leven stond ze te knallen! Elk nummer wist zij krachtig over te brengen en op deze manier droeg zij de show als een ware artiest.

Het was fantastisch, ik heb genoten, ik was zenuwachtig, maar ik heb wel een voldaan gevoel nu.’, zo vat April de avond samen. Ook het publiek heeft hoorbaar genoten van het concert en was laaiend enthousiast. April blijft bescheiden en zegt hierover: ‘Daar ben ik bijna van geschrokken hoe enthousiast het publiek was. Dat had ik echt niet verwacht en niet van kunnen dromen.’

Naast April Darby stonden er ook een aantal gastartiesten op het programma. Dit waren Naidjim Severina (bekend van The Lion King), Kimberly Fransens (bekend van Idols seizoen 5) en Steven Aswin (pianist en zanger). Waar Kimberly en Steven hun mannetje prima wisten te staan naast April Darby, oogde Naidjim wat onzeker en kon hij zijn draai niet helemaal vinden op het podium. Na het concert vertelde hij over zijn zenuwen: ‘Ik vond het heel spannend, iedereen zo dichtbij en ik was gewoon mezelf niet. Ik vond het heel leuk maar ook vooral heel eng!’ Naidjim sprak vooral vol lof over zijn goede vriendin April: ‘Ze heeft denk ik een stuk of 30 nummers gezongen en niet allemaal makkelijke nummers. Daar heb ik heel erg van genoten.”

April heeft haar verscheidenheid in muziekstijlen goed uitgedrukt tijdens deze avond. Natuurlijk is er een flink aantal musicalnummers voorbij gekomen, maar ook stijlen als pop en jazz werden aangehaald. Een aantal vocale hoogtepunten van de avond waren ‘No Good Deed’ uit Wicked, ‘Papa Can You Hear me’ uit Yentl en ‘Don’t Rain On My Parade’ uit Funny Girl, die April allemaal solo heeft gezongen. Maar ook het duet tussen April en Kimberly ‘Listen’ uit Dreamgirls en de solo van Steven Aswin ‘Fast Car’ mogen niet ontbreken in dit rijtje.

Wat de volgende stap wordt in Aprils carrière weet ze nog niet precies. Wel is ze druk bezig met haar eerste EP, waarvan haar nieuwe single volgende maand uitkomt. Maar toch is ze niet van plan het musicalvak los te laten en droomt ze er zelfs van om ooit de rol van Elphaba te mogen spelen in Wicked. ‘Ik weet dat er ooit één donkere Elphaba is geweest, dus het kan wel. Je bent toch groen! Als je de noten maar raakt.’, aldus April.

Voor degenen die niet aanwezig zijn geweest bij dit concert en die dit (alsnog) graag zouden willen, April sluit een vervolg concert niet helemaal uit. Tot die tijd kunnen we genieten van Aprils eigen muziek en hopen we haar snel weer te zien in een nieuwe productie.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies