Maike Boerdam pakt titelrol in ‘Soof de musical’

Actrice Maike Boerdam is na een zeer indrukwekkende auditie gekozen voor de rol van Soof, in de gelijknamige musical en is te zien naast Matteo van der Grijn. Hij neemt de rol van haar man op zich. Henriëtte Tol kruipt in de huid van de geëmancipeerde moeder. Soof de musical gaat 18 november 2018 in première, maar is dit najaar al te zien tijdens de unieke openbare testvoorstellingen (workshops) in Rotterdam en Breda. 
 
De eerste voorstellingen van Soof, de makers noemen het workshops, zijn te zien van 22 november tot 17 december in Rotterdam en Breda. Deze workshops zijn volwaardige voorstellingen die bedoeld zijn om de voorstelling te kunnen testen en tot in detail uit te kunnen werken. Luxor Theater Rotterdam en Chassé Theater Breda, zijn net als Parkstad Limburg Theaters, co-producenten van de voorstelling. In deze twee eerstgenoemde theaters kan het publiek al vanaf 25 euro de testvoorstellingen bijwonen. Na afloop zal het om zijn mening worden gevraagd. Op basis van onder andere deze publieksreacties passen de makers bijvoorbeeld het script en de muziek aan. Op Broadway en in Londen worden bijna alle nieuwe shows op deze manier ontwikkeld. Nederland kent deze workshop-traditie niet. De kaartverkoop voor de Soof-workshops in Rotterdam en Breda is geopend.
 
Soof, de musical is, net als de eerste film waarop het script gebaseerd is, een ode aan de onvolmaaktheid van het leven. We zien Soof, een chaotische veertiger, die probeert haar gezin draaiende te houden, naast haar baan als cateraar. Haar huwelijk staat onder behoorlijke spanning. Het publiek beleeft haar dagelijkse herkenbare avonturen vol liefde, muziek en humor, van zeer dichtbij, doordat men letterlijk plaats neemt in haar keuken op het toneel.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies