Vamos! is een heerlijk stereotype ‘ik vertrek’ verhaal

Op zondag 1 oktober 2017 beleefde de musical Vamos! haar première in het DeLaMar theater te Amsterdam. Namen als Carolina Dijkhuizen, Lenette van Dongen en Cystine Carreon maakten hun opwachting in een stereotype verhaal over de issues die komen kijken bij een verhuizing naar het buitenland. Aangezien de herkenbaarheid van de bijbehorende problemen groot was, werd het publiek direct meegesleept in het verhaal en werd er heel wat afgelachen.

Vamos! gaat over weduwe Linda (Cystine Carreon), gelukszoeker Hadewych (Lenette van Dongen) en zakenvrouw Puk (Carolina Dijkhuizen) die de misère van thuis willen ontvluchten en daarom een Bed & Breakfast gaan beginnen in Spanje. Al snel blijkt het een impulsief plan te zijn geweest en liggen de persoonlijkheden van de dames verder uiteen dan gedacht. Bovendien komen ze erachter dat een vlucht naar het buitenland de problemen thuis heus niet altijd oplost. Kunnen ze onder al deze ellende hun B&B in stand houden?

Vamos! is een heerlijke musical voor iedereen die van programma’s als ‘ik vertrek’ houdt. De stereotype problemen zoals de moeite met de buitenlandse taal, de afscheidsfeestjes voor vertrek en de culturele verschillen komen aan de orde en worden dankzij de goede acteurs en actrices tot leven gebracht. Met name bij het afscheidsfeestje weet het stereotypebeeld waarbij ook afscheidsvideo’s worden getoond de zaal goed te pakken. Zo klonk er, bij het laten zien van de afscheidsvideo van de buren en de moeder van Linda, één grote lachwalm door de zaal.

Wat direct opviel is dat alle drie de hoofdrolspeelsters perfect zijn gecast voor de rollen en zich hierin helemaal konden uitleven. Carolina Dijkhuizen wist als harde zakenvrouw Puk heel goed te overtuigen door bepaalde karaktertrekken van haar personage uit te vergroten. Ook de acteerkunsten van Johnny Kraaijkamp mogen niet ongenoemd blijven. In verschillende rollen betreedt hij het toneel waar hij telkens een andere draai aan weet te geven. Vanaf de eerste opkomst als oud Frans opaatje wordt dit meteen duidelijk en zet hij een heel ander personage neer dan zijn rol als Toon (de man van Hadewych).

Waar de acteerkunsten van de gehele cast zo goed waren, ontbrak het helaas aan enige diepgang in de muziek. De nummers waren vrij oppervlakkig geschreven en hadden voorspelbare en simpele teksten. Enkel het nummer van Lenette van Dongen die het leven met een puzzel vergelijkt wist echt te raken. Toch waren de nummers muzikaal gezien feestelijk om aan te horen waardoor de Spaanse sferen goed werden overgebracht. Bovendien was het decor heel erg leuk gemaakt omdat er door middel van een draaischijf verschillende settings konden worden gecreëerd. Natuurlijk mocht het bekende rijdende Vamos! busje uit de reclame ook niet ontbreken en dit hebben ze goed gebruikt in de voorstelling.

De musical Vamos! haalt een stukje Spanje naar Nederland en dat zorgt voor een tropisch feestje in het theater. Voor alle liefhebbers van programma’s als ‘ik vertrek’ is Vamos! zeker een aanrader! De musical Vamos! gaat toeren door heel Nederland en is nog tot en met 17 maart 2018 te zien.

Klik op de foto’s om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies