De Prinses op de Erwt is echte familievoorstelling

Op zondag 8 oktober 2017 was de première van De Prinses op de Erwt, in theater de Stoep in Spijkenisse. De Prinses op de Erwt is een productie van Langhout Theater, die na De Nieuwe Kleren van de Keizer nu opnieuw een sprookje op de planken zet.

De Prinses op de Erwt is een bewerking van het sprookje van Hans Christian Andersen. Dit verhaal vertelt over prins Koen (Joost Kramer) die het koningschap van zijn vader moet overnemen, zodat de Koning (Hans Langhout) eindelijk met pensioen kan. Maar voordat prins Koen de troon mag bestijgen, moet hij eerst trouwen met een prinses. Anders zal de verschrikkelijke zus van de koning, Gruwelina (Sanne Franssen), koningin worden. Echter is er een probleem: prins Koen vindt meisjes stom. Wanneer zijn vader alle prinsessen van het land uitnodigt, vlucht hij het bos in. Daar ontmoet hij Annabel (Femke Hermans), die net als hij het bos in is gevlucht. Samen trekken ze het bos door, op zoek naar de wijde wereld. Zal Annabel het ideale meisje zijn voor prins Koen? En is Annabel überhaupt wel een prinses? Zullen ze het koninkrijk kunnen redden? Samen met de konijnen en natuurlijk de erwt wordt er antwoord gegeven op deze vragen.

De voorstelling bevat veel humor, voor zowel jong als oud. Vooral de personages de Lakei (Brian Verhagen) en Gruwelina weten met hun overdreven maar toch leuke spel veel mensen aan het lachen te krijgen. Daarnaast is het verhaal simpel en makkelijk te volgen en is het nergens te langdradig. Ook wordt het sprookje wat moderner gebracht, door naar elementen te verwijzen uit het leven van nu. Zo verwijst de Koning op een bepaald moment naar de groepsapp van het koninkrijk.

Het decor is simplistisch, maar toch functioneel en mooi. Met gemak wordt de overgang gemaakt tussen het kasteel, waar de koninklijke familie woont, en het bos, waar Koen en Annabel doorheen trekken. Ook de kostuums passen goed bij het sprookjesthema. De muziek slaat hier en daar de plank wat mis met wat vreemde teksten, maar is over het algemeen passend en wordt ook goed gezongen door de cast.

Het verhaal bevat ook een groepje van drie konijnen die Koen en Annabel tegenkomen in het bos en een rol zouden moeten spelen in het oplossen van de problemen in het kasteel. Echter vallen deze rollen een beetje in het niet, doordat de castleden die de rollen van de konijnen vertolken, ook nog andere personages spelen. Een kleine uitbreiding van de cast had het belang van de konijnen voor het verhaal misschien net iets groter gemaakt.

Naast het produceren van een kindvriendelijke voorstelling, heeft Langhout Theater ook andere extraatjes voor de kinderen georganiseerd. Zo kunnen de kinderen voordat de voorstelling begint een kleurplaat inleveren. De winnaar wordt op het podium geroepen en mag een prijs in ontvangst nemen. Daarnaast kunnen de kinderen na de voorstelling op de foto met de cast in de foyer.

De ruim een uur durende voorstelling is een aanrader voor mensen met kinderen vanaf 6 jaar. Het verhaal is makkelijk te volgen en zit vol humor voor jong en oud. De Prinses op de Erwt is tot en met 13 mei 2018 te zien in verschillende theaters in Nederland.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies