Perfect getimede chaos bij ‘The Play That Goes Wrong’

In Londen en op Broadway is The Play That Goes Wrong al een publiekslieveling. De klucht over een lokale winkeliersvereniging die de feestweek in het dorp afsluit met het opvoeren van een moordmysterie lijkt weinig om het lijf te hebben; maar niks is minder waar. Alles wat je kan bedenken gaat mis tijdens de opvoering, maar de ‘acteurs’ houden moedig stand. Hilariteit alom!

Het spel begint al voor aanvang; de technicus (Anne-Marie Jung) brengt nog wat laatste attributen en decorstukken in gereedheid. Meteen is al duidelijk dat het geen solide constructie is; maar het publiek zal zich verbazen over hoe desastreus alles zal verlopen. De cast van The Play That Goes Wrong heeft de moeilijke taak om geloofwaardig te acteren dat hun personages absoluut niet kunnen acteren. Uitblinkers hierin zijn Rop Verheijen, Tina de Bruin en Anne-Marie Jung. Hysterie, uitvergrote gebaren en bewegingen en tekstfouten maken hun personages geloofwaardig maar ze slaan hierin niet door.

Uiteindelijk doet het er natuurlijk helemaal niet toe hoe het verhaal van het moordmysterie zich ontwikkelt; het echte verhaal is de totale mislukking van de opvoering. En deze totale mislukking zit uitstekend in elkaar. Het moet het niet hebben van kluchtclichés maar weet het publiek te verrassen met een perfect getimede en opgebouwde chaos.

Klik op de foto’s om te vergroten.

 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies