De Gelaarsde Kat gaat op tournee: een feest voor heel de familie

Na een succesvolle periode in het Eftelingtheater gaat de musical ‘De Gelaarsde Kat’ op tournee en afgelopen zondag (15 oktober) was de officiële première. In een foyer met kattensnoepjes op de tafel, kattentekeningen op krijtborden en rondlopende kinderen met kattenoren, zat de sfeer er al meteen goed in.

Het bekende sprookje vertelt over de Gelaarsde Kat die zijn baasje, de molenaarszoon, wil helpen met zijn allergrootste wens: trouwen met de prinses. Nog niet zo’n eenvoudige opgave, want de prinses heeft een zeer traditionele vader die alleen het allerbeste wil voor zijn meisje: een man van adel.

Vaste spelers Marcel Visscher (Gelaarsde Kat) en Dick Cohen (verschillende rollen: kattenvrouwtje, koning en molenaarszoon), beiden ontzettend komisch en scherp, krijgen versterking van nieuwkomers Jeroen C. Molenaar als Molenaarszoon en Nienke Latten als Prinses Tessa. En beiden doen niet onder voor hun voorgangers (Soy Kroon en Vajèn van den Bosch). In het lied ‘Trouwen?’ is de laatste uithaal van Nienke loepzuiver en Jeroen C. Molenaar heeft de lachers op zijn hand als hij in zijn onderbroek indruk op de prinses probeert te maken.

De musical zit strak in elkaar en bevat veel hilarische momenten met leuke woordgrappen voor de volwassenen. Voor de liedjes is er gebruik gemaakt van veel verschillende (swingende) muziekstijlen, waardoor het geen typische musical is, maar hierdoor wel goed aansluit bij de beleving van de kinderen. De spelers breken af en toe door de vierde wand en maken de voorstelling zo op sommige momenten interactief. De kinderen worden dan in het verhaal betrokken en lieten ook deze middag goed van zich horen.

Daarnaast zijn er bij elke voorstellingen twintig kinderen die eenmalig mee mogen spelen als katjes. En dat zorgt niet alleen voor glunderende (groot)ouders, maar ook voor een daverend applaus. Spectaculaire decors en spannende lichteffecten maken deze show voor jong en oud helemaal af.

Musical Reports schreef eerder al over de Gelaarsde Kat

“De Gelaarsde Kat is absoluut een vrolijke kindervoorstelling waarbij de ouders zich zeker niet zullen vervelen.”

Dus koop je kaartjes, want de voorstelling is tot en met april nog in verschillende theaters in Nederland en België te zien.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies