Dummie de Mummie is simpel, kleurrijk en grappig

Afgelopen dinsdag, 17 oktober 2017, was de première van Dummie de Mummie de musical in de Goudse Schouwburg in Gouda. Het verhaal van Dummie de Mummie is gebaseerd op de populaire boeken van Tosca Menten en door Rick Engelkes Producties gevormd tot een nieuwe familiemusical.

Dummie de Mummie gaat over Goos Guts en hij woont samen met zijn vader Klaas Guts in het allersaaiste dorpje van de wereld. Maar wanneer Goos op een dag zijn kamer binnenkomt en er een mummie in zijn bed ligt, komt er wat spanning in zijn saaie leven. De komst van de mummie zorgt ervoor dat Goos eindelijk eens een avontuur beleeft.

De rol van Goos Guts wordt afwisselend gespeeld door Thijs Overspelt, Ivo Timmers, Floris Puts en Mats van Heusden. Aan Mats was het de taak om de première op zich te nemen en dat deed hij met volle overgave. Vanaf begin tot eind zette hij een goede performance neer door middel van sterk zang en spel. Ook Jules van Rijn, die Dummie de Mummie speelt, en Finn Poncin, als Klaas Guts, zetten sterke personages neer waar de kinderen hoorbaar van genieten.

Ondanks dat Dummie de Mummie een magere verhaallijn bevat, is de humor in het stuk wel heel goed. Voornamelijk bij de zelfbedachte scheldwoorden die Goos en zijn vader bedenken en de versprekingen die Dummie maakt als hij Nederlands probeert te leren, liggen de kinderen helemaal in een deuk. Echter is deze humor vooral gericht op de kinderen en minder op de volwassenen in de zaal. Wel is de opzet van het verhaal origineel, omdat deze niet helemaal chronologisch wordt verteld. Soms springen we terug in de tijd en andere momenten staat de tijd zelfs even stil zodat Goos ons kan uitleggen wat er aan de hand was.

Ook over het decor en de kostuums is goed nagedacht. De achtergrond bestaat uit een groot krijtbord die het hele podium in beslag neemt en waar af en toe zelfs op geschreven wordt. Daarnaast worden de verschillende locaties waar gespeeld wordt aangegeven door middel van verschillende kleuren. Zo wordt het huis van Goos weergegeven in geel en de school van Goos in het groen. Hierdoor is het makkelijk om onderscheid te maken in de verschillende locaties waar het verhaal zich afspeelt.

Dummie de Mummie is een leuke familiemusical die kinderen echt aan het lachen kan maken. Het verhaal is simpel en geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar. Dummie de Mummie staat nog tot 31 maart 2018 in verschillende theaters in Nederland.

Klik op de foto’s om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies