Klungelige buurmannen met charme in A je to!

‘Soms gaat er eens iets fout, dan heb je een probleem. Maar dat lossen wij dan simpel op!’ Buurman & Buurman zijn terug in het theater. Wanneer de tuin van Buurman Pat (Iwan Dam) naar de gallemiezen gaat door een mollenplaag, roept hij de hulp in van Buurman Mat (Casper Gimbrère), want: waarom moeilijk doen als je het ook aan de buurman kan vragen?

Het gevolg: de buurmannen zetten werkelijk de hele boel op zijn kop, als blijkt dat de mollen onder hun woning zitten. Zélfs hun huis staat ondersteboven op het toneel, dat prachtig is vormgegeven door decorontwerper Ascon de Nijs. Wat volgt is een hilarische voorstelling, waarin het doe-het-zelven opnieuw wordt uitgevonden. De buurmannen werken nu eenmaal graag volgens het principe:  eerst proberen, dan pas de gebruiksaanwijzing doornemen.

Spanningsboog
De muziek van Erik de Reus met teksten van Ivo de Wijs haalt helaas af en toe wel de vaart weg uit de musical, maar het zorgt daarentegen ook weer voor wat afwisseling in de voorstelling. A je to! duurt dan wel maar een uur, door het weglaten van enkele liedjes zou het tempo van de show voor kinderen wellicht wat aangenamer gemaakt kunnen worden, aangezien hun spanningsboog toch al niet zo hoog is. Daar hadden regisseur Bruun Kuijt, producent Matthijs Bongertman en scriptschrijver Jelle Kuiper nog wat in kunnen schrappen.

Deze functionaliteit is uitgeschakeld.
Accepteer cookies om van deze functie gebruik te kunnen maken.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies

Meeleven
Toch reageren de kinderen in de zaal enorm positief op het verhaal over het onhandige maar vindingrijke klusduo. Grappen worden vijf keer herhaald, maar aan het continue schaterlachen van kleuters te horen lijkt hen dat niet te boeien. Ook het aantal decibel dat de hummeltjes maken tijdens hun gegil wanneer er weer een mol opduikt laat duidelijk zien dat ze enorm meeleven in de voorstelling over Pat en Mat, zoals de buurmannen in de originele Tsjecho-Slowaakse poppenanimatieserie van Lubomír Beneš heten.

Vertrouwd
De uit het televisieprogramma bekende klungeligheid van de buurmannen komt in A je to! prachtig naar voren. Iwan Dam en Casper Gimbrère zetten twee dolkomische stuntels neer met vrijwel dezelfde stemmen als in de serie –  ingesproken door Kees Prins en Siem van Leeuwen. Daardoor geeft het kinderen ook het vertrouwde gevoel en de charme van het Zappelin­-programma, wat A je to! een perfecte musical maakt voor de beoogde doelgroep.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies