Tina de musical tovert een smile op je gezicht

Het populaire tijdschrift Tina bestaat 50 jaar. En dat vier je natuurlijk met een musical! Tina, Puck en Fabio beleven elke week in de Tina heel veel avonturen tijdens het maken van de nieuwste Tina. Op 22 oktober ging de voorstelling feestelijk in première in Zaandam.

Centraal in de Tina staat het stripverhaal waarin drie jongeren gevolgd worden tijdens het maken van het gelijknamige tijdschrift. Tina, Puck en Fabio – tijdens de première gespeeld door Lieke van den Akker, Holly van Zoggel en Jannes Matthee) – zetten zich druk in voor het maken van de Tina. Maar de ouders van Tina, die altijd helpen, raken overspannen. Als Tina dan ook nog verliefd raakt op Bobby (Ridder van Kooten) lijkt niemand meer tijd te hebben voor de Tina. Maar gelukkig zijn er dan altijd oma’s (Annick Boer) die vanuit Spanje het vliegtuig in springen om de boel te redden.

Het verhaal van Tina de musical is flinterdun. Beperkt door de ontwikkelingen in de strip voelt het verhaal soms wat onwennig aan. Theaterwetten en stripverhalen gaan niet altijd samen, en dat botst soms. Duidelijk is echter dat het team achter en op het toneel ook wel doorhebben dat het script niet het sterkte punt is. Met rake grappen over het feit dat men in een musical staat, improvisatie van de volwassen castleden en rake oneliners van vooral Theun Plantinga en Annick Boer is de vrolijke chaos snel compleet. De twee aktes vliegen voorbij, en ondanks de publieksparticipatie (ja, we mogen allemaal even mee dansen) is het toch een vermakelijk geheel geworden.

De sterke cast zorgt er voor dat deze voorstelling staat als een huis. Theun Plantinga, die drie rollen vertolkt, kan zich weer heerlijk uitleven met zijn gevoel voor humor en hilariteit. Annick Boers droge oneliners zijn allemaal raak en regelmatig draagt ze de show. Alexandra Alphenaar als de moeder van Tina, Robin van den Heuvel als uitgever van de Tina, Ellis Broeksteeg, Ridder van Kooten en Mylene & Rosanne Waalewijn completeren de vaste cast van volwassen acteurs. Afhankelijk van de regio vult een kindercast de vaste groep aan. De vrolijke songs van Jeroen Sleyfer met liedteksten van Dick van den Heuvel en Annick Boer zorgen voor genoeg momenten waarop de cast kan laten horen ook vocaal prima op hun plek te zijn.

Het verhaal van Tina de musical is absoluut niet het sterkste component uit de voorstelling. Maar niemand neemt dit te serieus en daardoor werkt de voorstelling wel erg goed. De cast staat met zichtbaar plezier op het podium en dat merkt het publiek meteen. Tina de musical is een mooie manier om jonge mensen kennis te laten maken met theater en musical; en daar is iets waar we Homemade Productions dankbaar voor mogen zijn. Tina de musical zorgt er voor dat uiteindelijk iedereen met een smile de zaal verlaat.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies