SuuS Zingt ook tien jaar na Evita nog de sterren van de hemel

De zaallichten gaan uit en de stem van Frits Sissing klinkt door het donkere theater. Exact tien jaar na dato. “En de winnares van Op Zoek Naar Evita is…” Het publiek weet hoe dit af gaat lopen. De naam die zo dadelijk genoemd wordt is niet de naam van de vrouw die vanavond een concert geeft. Het is een emotionele opening en zet de toon voor de rest van de avond, waarin het publiek deelgenoot wordt gemaakt van de afgelopen tien jaar in het privé- en professionele leven van Suzan Seegers.

Tijdens het concert komt de stem van Seegers goed uit de verf, in verschillende genres en stijlen laat ze horen wat ze in huis heeft. En dat is heel wat. Ze weet het publiek te raken. Soms met grote beltnummers, maar zeker ook met intieme kleinkunstliedjes. Dit alles wordt door haar zelf aan elkaar gepraat met de nodige humor en activiteit die haar zo eigen zijn. Complimenten ook voor het prachtige vioolspel van Tessel Herbach, die weliswaar niet op de poster staat, maar een onmisbare aanwezigheid is op het podium.

‘Huil niet om mij Argentina’ is het eerste nummer van de avond en een sterke opening. Door te beginnen met een nummer waar veel mensen op wachten creëert Seegers meer lucht in het programma. De rest van het concert is echter duidelijk verdeeld in blokjes, vooral naar het einde toe, wat in sommige gevallen eentonig wordt. Wat meer afwisseling tussen de genres had niet misstaan.

Het Limburgse accent van Seegers valt goed tijdens de première in Venlo, waardoor er meteen een goede band is tussen artieste en publiek. Ze speelt een thuiswedstrijd en dat is duidelijk te merken aan het welverdiende warme onthaal. Door persoonlijke verhalen te vertellen schept ze een duidelijk framework voor de liedjes en geeft context aan het concert. Het is mooi om te zien hoe ver ze is gekomen en hoe trots ze is op de mensen in haar leven, zowel privé als professioneel. Eén ding is zeker: al deze mensen mogen ook heel trots zijn op haar!

SuuS zingt Akoestisch is dit jaar nog een paar keer te zien.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies