Ruut Weissman niet op première musical Fiddler on the Roof

Ruut Weissman maakt de regie van de musical Fiddler on the Roof af en stopt daarna zijn werkzaamheden voor deze productie. Dit als gevolg van de beschuldiging over seksueel overschrijdend gedrag die afgelopen week op dook op Facebook. Musical Reports riep eerder op aan de producent van Fiddler on the Roof (De Theateralliantie) om duidelijk stelling te nemen. 

Op het forum van onze collega’s van Musical World valt onderstaande reactie te lezen van het DeLaMar theater, nadat een theaterbezoeker via Facebook verduidelijking heeft gevraagd.

De Theateralliantie is sterk gekant tegen iedere vorm van seksuele intimidatie en werkt samen met producenten die gedragsregels, onder andere op dit punt, voor alle medewerkers aan producties hebben vastgelegd. Bij hun interne en externe vertrouwenspersonen is in de afgelopen jaren nooit enige klacht binnengekomen of zijn er vermoedens gerezen over Ruut Weissman.

De Theateralliantie, gedelegeerd producent Stage Entertainment Nederland en regisseur Ruut Weissman hebben na gezamenlijk overleg besloten dat Ruut de regie afrondt en dan al zijn werkzaamheden voor deze productie stopt. Dit betekent onder meer dat Ruut niet bij de première aanwezig zal zijn. De cast staat achter de beslissing dat Ruut de regie afmaakt.

Musical Reports heeft de producent en het DeLaMar theater om een officiële reactie gevraagd en is benieuwd of dit invloed heeft op eventuele toekomstige samenwerkingen met Weissman. Op dit moment is Weissman nog onderdeel van de artistieke staf van het DeLaMar theater (afdeling muziektheater).

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies