Iedereen heeft een rol bij Harrie & Eva

Harrie Vermeulen is terug! Na de succesvolle reeks van Harrie Babba en Harrie let op de kleintjes, waant het alter ego van Jon van Eerd zich nu in het paradijs onder de titel Harrie & Eva. Op 30 oktober 2017 ging de nieuwste klucht, met onder andere Jon van Eerd, Karel Simons, Margo Dames, Rosalie de Jong en Jacqueline Aronson in première in de Goudse Schouwburg.

In Harrie & Eva besluit Harrie Vermeulen (Jon van Eerd) om een muziektheatervoorstelling te maken over Adam & Eva. Harrie heeft zijn vrouw Fien (Margo Dames) al gestrikt voor de rol van Eva en ook voor Danny (Karel Simons) is een rol in de voorstelling weggelegd. Echter, zijn er nog twee damesrollen te vervullen en daarvoor komen twee dames auditeren: Pim (Rosalie de Jong) en Annet (Jacqueline Aronson). Harrie neemt Pim direct aan en laat Annet links liggen, maar was dat wel de juiste keuze? De chaos begint en alles gaat zoals altijd net even anders dan hoe Harrie het had gepland.

Wanneer de gordijnen op het toneel opengaan is de zaal duidelijk verwonderd over het mooie decor met prachtige bomen, bladeren en de oase van rust die het paradijs moet voorstellen. Zodra Jon van Eerd als Harrie (op zeer spectaculaire wijze!) opkomt is de rust verdwenen en begint het publiek hier en daar al te lachen. Het is duidelijk dat het publiek Harrie Vermeulen inmiddels al aardig goed kent en de kracht van het personage is dan ook direct bij de eerste lachschieters in de zaal merkbaar. Margo Dames is in haar rol van Fien, de vrouw van Harrie, ook onlosmakelijk met hem verbonden. Het is opvallend dat Jon en Margo heel goed op elkaar zijn ingespeeld en dit komt vooral goed naar voren tijdens verschillende ruziescènes.

Ondanks dat er aardig wat rake grappen zijn, is de verhaallijn van Harrie & Eva vrij dunnetjes en hierdoor blijven sommige scènes, zelfs voor een komedie, ietwat te oppervlakkig en dat is jammer. Om deze reden vallen verschillende scènes af en toe in herhaling en dit zorgt ervoor dat het tempo er even uit is. Gelukkig maakt de interactie met het publiek een hoop goed en die interactiemomenten kunnen dan ook, juist in dit verhaal, op veel verschillende plekken worden toegepast. Het publiek geniet hier duidelijk van en vooral tijdens die interactiemomenten weet Jon en de rest van de cast het publiek helemaal mee te nemen en hebben ze de lachers op hun hand.

Rosalie de Jong vertolkt de rol van Pim met veel overtuiging en weet mooie nuances in haar rol aan te brengen. Hieraan is duidelijk te merken dat Rosalie al meerdere komische rollen heeft vertolkt. Rosalie vertelt dat ze heel erg houdt van het genre komedie en blij is dat ze nu naast goede vriend Jon op het toneel staat; ‘Ik heb altijd al tegen hem gezegd: ‘Als je ooit wat weet, ik ben beschikbaar’ en Jon zei dan ook altijd: ’Als het komt, dan ben je de eerste’. Ik was dan ook heel blij toen hij me belde.’

Harrie & Eva is nog tot en met 22 april te zien bij een theater bij u in de buurt.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies