Soldaat van Oranje al 7 jaar spectaculair

Zeven jaar. Zo lang heeft een productie nog nooit op de planken gestaan in Nederland. In 2013 al braken ze het record voor de langst lopende voorstelling in dit land, in 2015 het record voor de meeste bezoekers (inmiddels staat de teller op 2,4 miljoen). Op maandag 30 oktober vierden ze hun jubileum in de Theaterhangaar bij Katwijk, om precies te zijn met de 2.274ste voorstelling, die sinds de première stuk voor stuk uitverkocht waren.

Soldaat van Oranje is dan ook niet zomaar een productie. Op de unieke locatie, met decors met o.a. strand, zee en regen, rondscheurende motoren en met niet te vergeten het publiek op de draaischijf is het ook na zoveel jaar nog een hele belevenis. Inmiddels zijn ze toe aan de elfde cast (die avond speelde Alex van Bergen en Eva van der Post de rollen van Erik en Charlotte, en Myranda Jongeling en Peter Tuinman die van Koningin Wilhelmina en Van ’t Sant) maar het is nog even spectaculair als zeven jaar geleden. Nergens is het ingezakt of heb je het idee dat men het inmiddels wel gelooft na zoveel keer hetzelfde.

Majoor Marco Kroon, Majoor bd Kenneth Mayhew (GB) en vertegenwoordigers van (buitenlandse) eenheden die de Militaire Willems-Orde hebben ontvangen, waaronder Lt.Kol bd James Megellas (VS), waren, naast de vele BNners, aanwezig bij de viering van deze nieuwe mijlpaal. Met 2,4 miljoen bezoekers is het bijna niet voor te stellen dat de echte theaterliefhebber deze voorstelling nog niet heeft gezien. Maar heb je hem nog niet gezien: Soldaat van Oranje is vooralsnog verlengd tot mei 2018, dus er is nog alle mogelijkheid om
te gaan.

Klik op de foto´s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies