13 the musical, pak die zeldzame kans

Fanwork biedt al jaar en dag musicallessen aan. Dit doen zij in verschillende niveaus en leeftijdscategorieën. Met de Talent class niveau 5 (jongeren tussen de 13 en 21 jaar) maakt Fanwork ieder jaar een voorstelling waarmee zij langs verschillende theaters toeren. Dit jaar brengen zij Jason Robert Browns 13 the musical. 

13 the musical werd voor het eerst opgevoerd in Los Angeles in 2007. In 2008 verhuisde de voorstelling naar Broadway. 13 the musical werd daarmee de eerste musical op Broadway met een cast bestaande uit enkel tieners (inclusief de band). De voorstelling ontving een Drama Desk award voor de songteksten van Jason Robert Brown. 13 the musical is een musical over de struggels van de puberteit. Alles verandert en je bent opzoek naar jezelf. Een musical over, voor en door tieners.

Een ideale productie voor een organisatie als Fanwork. In de voorstelling zien we de Joodse New Yorker Evan Goldman, treffend neergezet door Olaf Schot, verhuizen naar Appleton Indiana. Zijn leven valt uit elkaar en hij moet opzoek naar zijn plaats binnen de community en zijn eigen identiteit, nu zijn wereld op zijn kop staat. Hij wordt bijgestaan door zijn buurmeisje Patrice (Lorenza Kok) en de terminaal zieke Archie (Arnout Bultje). Lorenza is een belofte voor de toekomst met haar krachtige en heldere stem. De gelijkenis met de vertolking op het Broadway castalbum is treffend. De band van de voorstelling klinkt lekker en de regie is simpel en doeltreffend. Er wordt weinig van decor gebruikgemaakt, maar dat heeft deze voorstelling absoluut niet nodig.

Omdat 13 geschreven is voor een tiener cast, zal deze productie in verband met de strenge arbeidsregels voor kinderen niet snel opgevoerd worden. Dit is dus een zeldzame kans om deze voorstelling van Jason Robert Brown, bekend van onder andere The Last 5 Years en Bridges of Maddison County, te kunnen zien. 13 the musical is een vlotte, snel schakelende, humoristische show die je meeneemt in de gedachtewereld van een tiener. Alle denkbare clichés komen aan bod, van de eerste kus, naar pesten tot aan haar dat op plekken groeit waar je niet van verwacht had dat het er zou groeien. Tel daar bij op dat de score van de show een aantal zalige songs bevat zoals “The lamest place in the world”, “What it means to be a friend”, “Terminal ill” en “It can’t be true”. 13 the musical is zo’n musical die je als liefhebber van het genre gezien moet hebben.

Er worden nog maar vier voorstellingen gespeeld, dus als je deze zeldzame kans niet wil missen, moet je snel zijn. Pak die kans.

Zaterdag 11 november: Agnietenhof, Tiel
Zondag 19 november: Stadstheater, Zoetermeer
Zondag 26 november: De Kom, Nieuwegein
Zaterdag 9 december: Theater de Meerse, Hoofdorp

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies