Welterusten kleine beer: een mooie kennismaking met theater voor de allerkleinsten

De voorstelling ‘Welterusten kleine beer’ is gebaseerd op de voorleesboeken uit de ‘Kleine beer’ serie van Martin Waddell, zoals ‘Welterusten kleine beer’, ‘Jij en ik, kleine beer’ en ‘Ga je mee, kleine beer?’. Tijdens de voorstelling worden er verschillende kleine verhaaltjes verteld over een kleine beer (Wesley de Ridder), die opgroeit bij zijn vader grote beer (Robin Hissink), in een bos. Deze verhaaltjes zijn opgenomen in een raamvertelling waarbij een meisje (Linda Korevaar) wordt voorgelezen door haar vader vlak voor het slapengaan. Wanneer haar vader klaar is met voorlezen komt de teddybeer van het meisje tot leven. Hij kan niet slapen en het meisje vertelt haar beer verhaaltjes over hoe het zou zijn als hij in het bos zou leven.

Het jonge publiek wordt het verhaaltje ingezogen wanneer het achterdoek op gaat en we de mooiste plaatje zien van een bos, een berenhol in een grote boom, een waterval, de meest prachtige vogeltjes en een ondeugende eekhoorn. Voor volwassenen is de voorstelling wellicht een tikje saai. Er is geen humor voor volwassenen ingebouwd en ook mist er een verhaallijn waardoor er vrijwel geen spanning wordt opgebouwd. Maakt dat uit? Niet echt want de kinderen genieten volop, zelfs nadat de aandacht na ongeveer drie kwartier even weg zakt bulderen de kinderen daarna (het laatste kwartier) naar hartenlust verder.

De vrolijke en lieve liedjes worden uiterst bekwame door mooie stemmen gezongen en de popper worden goed bespeeld. Wel kun je je een beetje afvragen of het niet logischer was geweest als de acteur die grote beer speelt gewoon een berenpak had aangetrokken. De houding van de beer is nu een beetje vreemd, maar vooral is hij zo groot dat de acteur er ook volledig in had kunnen verdwijnen, de noodzaak van een pop in plaats van een kostuum roept daarom bij ouders misschien een beetje vraagtekens op.

Welterusten kleine beer is een voorstelling voor kinderen vanaf vier jaar en is een mooie kennismaking voor de allerkleinsten met theater. De voorstelling is nog te zien tot en met maart 2018 in theaters in heel Nederland.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies