Amateur telt óók mee!

‘Mooi hoor, maar amateur is natuurlijk niet écht, hè?’ Het amateurtalent kreeg maandagavond eindelijk erkenning, want de Amateur Musical Awards werden voor de derde keer uitgereikt, ditmaal in Koninklijk Theater Carré.

Er waren 81 inzendingen voor deze awards, er is 250 uur aan materiaal beluisterd en bekeken en er waren nominaties voor 29 musicals.

Kostuums te wijd, rekwisieten kwijt
Erik Brey presenteerde de avond en nam het amateurmusical op een ludieke manier op de hak.’Het is niet makkelijk om amateur te zijn, maar wel heel erg moeilijk’, grapt hij bij de opening. ‘Opkomst te laat, kostuums die te wijd zijn en rekwisieten die kwijt zijn’, somt hij op. Actrice Loes Luca grapt later op de avond nog over ‘de moeders die zelf de decors breien’.

Typecasting
De leerlingen van het Valuascollege klonken soms net als krolse katten, maar hadden daardoor weer wel een goede typecasting. De musical Cats van het Valuascollege kreeg gelukkig dan ook geen prijs voor zang. De onderwijsgemeenschap uit Venlo, die het tweede optreden van de avond verzorgde, ging er vandoor met de award voor Beste Vormgeving/Toneelbeeld, uitgereikt door Fred Boot, producent van Soldaat van Oranje.

Muzikaal spektakel
Gelukkig zat de rest van de avond vol hilarische optredens, waarmee de amateurmusicalacteurs hebben laten zien dat zij zeker niet minder zijn in het vak. De amateur telt dus wel degelijk mee. Het Grand Circle Orkest heeft zich de afgelopen weken, onder leiding van Gerbrand van Kolck, uit de naad gewerkt om alle muziekstukken in te studeren, wat zorgde voor een muzikaal spektakel.

Grote winnaar
Stichting BOV uit Bergen op Zoom won vorig jaar al de prijs voor Beste Musical Comedy met de musical Petticoat. Deze editie won de groep dezelfde award met de musical The Wiz, waar ze twee nummers van opvoerde op het podium van Carré. De Bergse Operette Vereniging was daarmee dan ook de grote winnaar van de avond.

Doortje Roosdorp van Amsterdam Musical ging er vandoor met de Pia Douwes Special Talent Award.

Alle prijswinnaars zijn terug te vinden op de website van Amateur Musical Awards. De ruim drie uur durende awardshow is via deze link terug te kijken.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies