Solo album Pia Douwes uitgereikt aan Joop van den Ende

Pia Douwes overhandigde afgelopen week het eerste exemplaar van haar eerste solo cd aan Joop van den Ende. De cd, gevuld met Engelstalige musicalsongs, heet After all this time en bevat enkel songs die speciaal voor dit album zijn opgenomen in de MG-Sound studio’s in Wenen. Tevens zal Pia Douwes alle nummers van haar album verwerken in een concert wat eenmalig te zien is in het DeLaMar. 

De keuze om het eerste exemplaar van de cd aan Joop van den Ende uit te reiken was een vanzelfsprekende keuze voor Pia Douwes. “Meer dan 25 jaar geleden heb ik Joop van den Ende voor het eerst ontmoet ten tijde van de voorbereidingen voor de Nederlandse versie van Les Misérables. Hij is natuurlijk van onschatbare waarde geweest, niet alleen voor mijn carrière, maar voor de hele musicalwereld. Mede dankzij hem heb ik heel veel prachtige rollen mogen spelen, met iconische musicalsongs als “I Dreamed A Dream” uit Les Misérables, “All That Jazz” uit Chicago en “MiLady ist Zurück”, dat werd geschreven voor de Duitse versie van 3 Musketiers. Toen ik door mijn cd collectie bladerde, kwam ik tot de ontdekking dat ik op 65 verschillende albums te horen ben: musical-cd’s, verzamel cd’s en cd’s van andere artiesten. Maar geen eigen album met al die prachtige nummers die mensen vaak met mij associëren, nummers die een grote rol hebben gespeeld in mijn carrière en mijn leven hebben verrijkt. De titel van de cd is dan ook After all this time en ik ben heel blij dat de cd er nu eindelijk is.”

Op het album zijn dertien musical songs te horen uit de rijke carrière van Pia Douwes. Zo mogen internationale klassiekers als “All that jazz”, “With one look” en “I Dreamed A Dream” niet ontbreken. Pia speelde de rol van haar leven in Elisabeth de musical. Een rol waarmee zij 25 jaar na de wereldpremière in Wenen nog steeds onlosmakelijk is verbonden. De anthem van haar personage in deze show mocht natuurlijk niet ontbreken op het album. Het van oorsprong Duitstalige nummer “Mijn leven is van mij” (Ich gehör nur mir) is doeltreffend vertaald naar het Engels door Charles Hart (tekstschrijver van onder andere The Phantom of the Opera). Omdat dit nummer onlosmakelijk verbonden is met de internationale carrière van Douwes, staat dit nummer ook gezongen in zeven talen als bonus track op het album. Een leuke toevoeging. Ook “Milady is a phoenix” (uit de Duitse productie van De Drie Musketiers) en Rebecca (uit de gelijknamige musical) staan op het album.

After all this time is een mooi overzicht van een rijke carrière van één van de grootste musicalartiesten die Nederland ooit heeft gezien. Een carrière die nog lang mag voortduren. Want het eerste solo album van Pia Douwes bewijst maar weer dat zij zich mag rekenen tot de zeldzame top.

After All This Time In Concert is alleen te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam op woensdag 28 februari 2018 om 20.30. Tijdens het avondvullende concert zullen alle nummers van de cd live ten gehore worden gebracht, maar laat Pia Douwes ook een aantal minder bekende muzikale kanten van zichzelf aan bod komen. Bernd van den Bos en zijn combo staan garant voor een sublieme begeleiding.

De cd After all this time van Pia Douwes wordt uitgebracht door HitSquad Records en is vanaf nu verkrijgbaar via onder andere  www.bol.comwww.amazon.de/nl,  lokale platenwinkels en iTunes.

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies