Willemijn Verkaik: ga naar Berlijn en kom lachen en huilen bij Ghost!

Willemijn Verkaik is sinds vorige week te zien als Molly in Ghost das musical in Berlijn. Wij stapten in het vliegtuig naar Berlijn en bezochten de première van Ghost en stelden Willemijn achteraf vijf vragen over haar nieuwe hoofdrol. Onze recensie en fotoreportage bekijk je hier.

Hoe blik je terug op de première als Molly in Ghost?

Heel erg tevreden! Molly is een heel erg emotionele rol dus je hebt de gehele show een brok in je keel en daar moet je nuances in vinden. En als je van het toneel afkomt heb je het gevoel dat je nog heel erg verdrietig bent terwijl je eigenlijk blij wil zijn. Dat gevoel duurt nog wel een halfuurtje (lacht). Dus het is voor mij de uitdaging om in de volgende weken Molly sneller los te laten na een voorstelling. Het was een mooie avond, met veel mooie en lieve reacties van mensen die hebben gelachen en gehuild dus ik ben erg tevreden.

De chemie met je tegenspeler Alexander Klaws als Sam is natuurlijk erg belangrijk. Hoe hebben jullie je daar op voorbereid?

We kennen elkaar gelukkig al een beetje, en dat is dan makkelijker. Je weet dan een beetje hoe iemand is en je hebt een band met elkaar. Je bent beide natuurlijk professioneel dus tijdens het repetitieproces probeer je een mooie band te creëren. Gelukkig is dat met Alex (Alexander Klaws – red.) heel makkelijk want het is een lieverd.

Je hebt op podia gestaan, onder andere Broadway en West End en in landen zoals Nederland en Duitsland. Ervaar jij nog grote verschillen tussen deze landen als het gaat om het creatieproces?

Het verschilt valt erg mee; overal kent men eeen 4 of 6 weken repetitietijd en dat is altijd intensief met elkaar. Het enige verschil met Nederland is dat castleden na een voorstelling weer naar huis gaan omdat Nederland zo klein is. Dus als je in Scheveningen speelt dan kan je daarna gewoon naar huis. Maar in Berlijn verhuist iedereen naar deze stad voor deze voorstelling. En dan ben je dus ook iets meer op elkaar aangewezen en dan zoek je elkaar iets vaker op. Dus dat is eigenlijk een echt groot verschil.

Hoe is het om niet meer elke avond je groene Wicked make-up af te hoeven schminken?

Ik moet zeggen dat ik vanavond dacht: hèhè wat makkelijk want ik heb mijn make-up al op en hoef niet onder de douche te stappen om al het groen van mijn lijf te krijgen. Ik moet je ook wel eerlijk zeggen dat ik het nooit erg heb gevonden. Ik heb die groene heks altijd geweldig gevonden om te spelen dus wat dat betreft valt het allemaal wel mee. Het is wel heel erg tof om een heel andere rol te mogen spelen. De rol van Molly ligt redelijk dicht bij mijzelf, de ellende beleef ik gelukkig niet, maar ik kan er heel veel van mijzelf inleggen en dat is een mooi nieuw avontuur.

Als Nederlandse musicalliefhebbers jou willen zien in Ghost maar de Duitse taal niet zo goed machtig zijn als jij dat bent; heb je dan nog tips?

Oh dat geeft helemaal niks. Ik vind de vertaling heel erg mooi en duidelijk. Mensen kunnen natuurlijk de film kijken om een beetje de basis te leren kennen. En leuke is dat we nog meer Nederlanders in de cast hebben zoals Mischa Kiek als Willy Lopez. Je hoeft dus niet alleen voor mij te komen; je kan ook nog voor vier andere Nederlands komen! De show spreekt een klein beetje voor zich, het is zo mooi en romantisch en de grapjes krijg je echt wel mee. Ik denk dat de Duitse taal voor niemand een drempel hoeft te zijn. En kom ook die mooie stad beleven, maak er een mooi weekend van en kom lachten en huilen bij Ghost!

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies