Willemijn Verkaik steelt de show in Ghost das musical

Willemijn Verkaik heeft een nieuwe hoofdrol te pakken; ditmaal niet in Nederland maar in de Berlijnse versie van de musical Ghost. De musicalbewerking van de gelijknamige filmklassieker met in de hoofdrollen Patrick Swayze, Demi Moore en Whoopi Goldberg was eerder te zien in o.a. Londen, New York, Oostenrijk en Rusland. De Nederlandse productie was aangekondigd maar uiteindelijk is de voorstelling nooit in première gegaan. Wie Ghost met een Nederlands tintje wil zien moet dus naar Berlijn reizen. Musical Reports bezocht de première en sprak Willemijn achteraf.

Het verhaal van Ghost is, voor iedereen die de film kent, wel bekend. Het koppel Molly (Willemijn Verkaik) en Sam (Alexander Klaws) leven een gelukkig leven in New York. Echter wordt Sam vermoord tijdens een overval maar zijn geest blijft hangen; hij is nog niet klaar om over te gaan. Hij blijft in de buurt van Molly, die hem niet kan horen of zien.  Al snel komt Sam erachter dat de overval geen toeval was, maar de overvaller is ingehuurd door een collega van Sam, Carl (Andreas Bongard). Carl is betrokken bij een grote witwascampagne en van plan door middel van de overval de wachtwoorden van Sam te bemachtigen. Met deze wachtwoorden hoopt hij toegang te krijgen tot de accounts die Sam beheerde als accountmanager bij een bank. Sam lijkt machteloos maar komt dan in aanraking met Oda Mae Brown (Marion Campbell) die in tegenstelling tot iedereen Sam wel kan horen. Sam haalt haar over om hem te helpen Carl tegen te houden.

De geloofwaardigheid van de voorstelling valt of staat met de geloofwaardigheid van de liefde tussen Molly en Sam. Al in het begin van de voorstelling moet dit sterk worden neergezet want na de dood van Sam moet de strijd voor de liefde van zijn leven de rest van het verhaal dragen. Verkaik en Klaws blijken hier in te slagen en het publiek sluit het koppel duidelijk  in hun hart. Ondanks de heftige rouw van Molly – hartverscheurend vertolkt door een ijzersterke Willemijn Verkaik – valt er gelukkig ook genoeg te lachen in de voorstelling. Marion Campbell als de waarzegster Oda Mae Brown steelt regelmatig de show. Oda Mae Brown licht mensen op maar blijkt tot haar grote verbazing Sam als enige te kunnen horen. Al snel blijkt dat ze geen andere keus heeft dan Sam te helpen. Campbells sterke gevoel voor timing, sterke zangstem en voorkomen weet het publiek regelmatig de luchtigheid te bieden de de voorstelling nodig heeft. Willemijn Verkaik weet opnieuw indruk te maken. In het emotionele “Du” (With You) weet Verkaik haar pijn met de rest van de zaal te delen. Na de pauze weet ze vocaal opnieuw iedereen te imponeren met het prachtige “Immer folgt ein neuer Tag” (Nothing Stops Another Day).

Het verhaal van Ghost kent wat haken en ogen en als bezoeker moet je je kunnen openstellen voor het feit dat geesten nog heel wat kunnen uitspoken na hun dood. Maar als je je hier bij neerlegt, vermaak je je zeker. De heerlijke muziek van Dave Stewart en Glen Ballard blijft het sterkste component van de voorstelling. En gelukkig bestaat de cast uit vocaal sterke acteurs waardoor de muziek absoluut tot zijn recht komt. Een sterke cast met als sterren van de show Willemijn Verkaik en Marion Cambell zijn al reden genoeg om een reisje naar Berlijn te plannen. En aangezien de voorstelling waarschijnlijk niet snel in Nederland te zien zal zijn zorgt Willemijn Verkaik als Molly toch voor een mooi Nederlands tintje. Ons interview met Willemijn lees je hier.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies