Thrillermusical Shock een en al drama

De thrillermusical Shock, gebaseerd op het gelijknamige boek van Mel Wallis de Vries, toert inmiddels al anderhalve maand door ons land. Op 7 december 2017 was het ook tijd voor MusicalReports om dit angstaanjagende verhaal live te aanschouwen. Shock is, na de musical Vals in theaterseizoen 2016/2017, het tweede boek van Mel Wallis de Vries dat wordt bewerkt tot een musical. De cast bestaat uit Britt Scholte, Dorine Meijerhof, Aniek Mommers, Priscilla Knetemann en Vivian Panka.

Shock gaat over de vriendinnen Mabel (Britt Scholte), Lilly (Priscilla Knetemann), Anouk (Aniek Mommers) en Bo (Vivian Panka) die samen een welverdiende vakantie gaan vieren op een camping in Frankrijk. Toch is de vriendinnengroep niet helemaal compleet. Het is inmiddels een half jaar geleden dat hun vriendin Emma (Dorine Meijerhof) plotseling van het schoolfeest verdween. Het enige spoor dat ze achterliet is haar bebloede jas, fiets en telefoon. Wat er precies met haar is gebeurd blijft tot op de dag van vandaag nog onduidelijk en zorgt voor veel angst bij de vriendinnen. Ze proberen het los te laten, maar nu ze in Frankrijk zijn lijkt Emma wel met hen meegereisd en dichterbij dan ooit..

Net zoals bij de musical Vals, bestaat ook de musical Shock uit veel monologen die goed acteerwerk vragen van de actrices. Het is mooi om te zien dat alle personages evenveel aan bod komen zodat alle actrices hun moment kunnen pakken om te laten zien wat ze in huis hebben. Britt Scholte heeft in haar rol als Mabel bewezen dat ze niet alleen op televisie (GTST, Brugklas) een goede actrice is, maar ook in het theater komt zij goed tot haar recht. Dit, omdat ze dichtbij haarzelf blijft en juist niet ineens heel overdreven gaat acteren. In tegenstelling tot de andere actrices die hier en daar ietwat té dramatisch overkomen door met name overdreven stemgebruik. Feit is wel, dat dit voor de doelgroep van tieners en pubers goed werkt. Het was duidelijk te merken dat de doelgroep hierdoor helemaal werd meegezogen in het verhaal en er was dan ook af en toe een gilletje in de zaal te horen tijdens één van de vele schrikmomenten.

De keuze van de liedteksten is verrassend. In veel nummers wordt Engels en Nederlands afgewisseld. De keuze voor deze combinatie is niet helemaal duidelijk en zorgt eerder voor verwarring dan voor verheldering. Zeker omdat je tussen twee talen moet schakelen en moet identificeren in welke taal op dat moment gezongen wordt. De enige bij wie je echt goed kan horen of ze in het Engels of in het Nederlands zingt, is bij Vivian Panka. Haar goede articulatie valt hierbij echt op. Daartegenover staat wel dat de actrices alle vijf spat zuiver zingen en hierin zeker geen steken laten vallen.

De musical Shock is voor pubers en hun ouders zeker een leuk avondje uit. Waar het voor de ouders misschien af en toe iets te dramatisch kan overkomen, zullen de pubers helemaal meegezogen worden in het verhaal. Shock is nog tot en met 9 februari 2017 te zien in een theater bij u in de buurt.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies