De magie van Toms Magische Speelgoedwinkel

De tijd tussen Kerstmis en Nieuwjaar heeft altijd iets magisch. Precies het goede moment voor een winterse familiemusical. Zo zal I&L entertainment ook gedacht hebben. Zij bracht namelijk op 27 december, in het Kennemertheater te Beverwijk, de première van Toms Magische Speelgoedwinkel.

Tom (Maikel Nieuwenhuis) wordt geboren als buitenechtelijk kind van Adler (Jeroen Phaff), de president van Olympia, en Alkmene (Flore Koopen). Wanneer Hera (Marleen van der Loo), de vrouw van de president, hierachter komt geeft zij de opdracht om Tom te vermoorden. Gelukkig wordt Tom net op tijd gevonden door Bob (Bartho Braat); de eigenaar van een magische speelgoedwinkel. Tom groeit bij Bob op in de speelgoedwinkel: overdag verschuilt hij zich, maar ’s nachts beleeft hij de spannendste avonturen met het speelgoed dat dan tot leven komt. Soms is Tom verdrietig, hij mist zijn ouders, maar hij weet niet eens wie zij zijn. Het speelgoed doet hun uiterste best om Tom te helpen. Echter is daar ook nog Hades (Jeroen Phaff), het kwade speelgoed, die de wereld in duisternis wil hullen. Zal het Tom lukken om op tijd zijn ouders te vinden?

Levend speelgoed, superhelden én Griekse mythologie. Gooi deze onderwerpen in de mix en je krijgt het verhaal van Toms Magische Speelgoedwinkel, geschreven door Leon van Uden. Waar het levende speelgoed en de superhelden vooral de kinderen aanspreken, is het element van de Griekse mythologie bedoelt voor de ouders. De kinderen zullen van dit laatste weinig meekrijgen, maar voor het volwassen publiek is de voorstelling door deze toevoeging een stuk lastiger te begrijpen. Echter, door de verscheidenheid aan onderwerpen en de perfecte afwisseling in humor en spanning zal de musical zowel jong als oud publiek aanspreken.

Maikel Nieuwenhuis (Tom) laat zien dat hij helemaal op zijn plek is in deze voorstelling. Zijn energie en enthousiasme waarmee hij deze rol neerzet, maken hem zeer geloofwaardig als 11-jarige. Samen met het levend speelgoed: Rubin van Gent (o.a. Hercules), Flore Koopen (o.a. Christa) en Ilse Hamminga (o.a. Claire de Cowgirl) zet Nieuwenhuis nummers als ‘Cool om een superheld te zijn’ en ‘Superheld’ zó neer dat alle kinderen in de zaal in hun stoelen mee zitten te dansen. Naast deze vrolijke noten is een avontuur niets zonder een beetje spanning. Marleen van der Loo als Hera en Jeroen Phaff als Hades zorgen hier goed voor. Gelukkig maakt Van der Loo haar rol als ‘slechterik’ menselijker door haar humor in de strijd te gooien. Zo is zij samen met Michelle Smit (Madeleine), tijdens het nummer ‘Leef voor jezelf’, hilarisch. Daarnaast zijn de zangkwaliteiten van beide dames uitmuntend. Dit is bij Smit vooral te horen in het nummer ‘De Wind’, waarin zij de sterren van de hemel zingt.

De cast van Toms Magische Speelgoedwinkel weet het voor elkaar te krijgen om een soms wat ingewikkeld verhaal zo geloofwaardig mogelijk neer te zetten. Al met al is dit een grappige, spannende en swingende musical voor kinderen vanaf vijf jaar en hun familie. Wie houdt er nu niet van (levend) speelgoed en superhelden? Als u de voorstelling wilt zien, moet u snel zijn, want Toms Magische Speelgoedwinkel is nog maar tot en met februari 2018 te zien in verschillende theaters in Nederland.

Klik op de foto’s om deze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies