As ’t effe kan naar My Fair Lady

De excentrieke professor Henry Higgins (Chris Tates) gaat met kolonel Pickering (Alfred van den Heuvel) de weddenschap aan om een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een lady in de Engelse society. Eliza Doolittle (Esmée Dekker) heeft het hart op de tong, dus dit gaat niet zonder slag of stoot. Maar leraar en leerling groeien naar elkaar toe en Eliza weet niet alleen de Engelse elite van slag te brengen.

De musical My Fair Lady brengt het publiek op een positieve manier van slag. De acteurs wanen zich in een 19e-eeuws Londen, wat prachtig is weergegeven door kleding en decor. Wissels worden moeiteloos doorgevoerd door de acteurs zelf, waardoor de vaart in de voorstelling blijft.

Te liefelijk
Wanneer die vaart even wegvalt is als Eliza in de tweede akte uitvalt tegen professor Higgins. In de scène zit net te weinig pit in het spel van Dekker. Het blijft te liefelijk, terwijl Tates vol overgave een woedende professor speelt. Maar al gauw bewijst Dekker het tegendeel en laat ze zien dat de nominatie voor Vrouwelijke hoofdrol in een grote musical terecht is. Ze zingt enorm krachtig met Yoran de Bont (Freddy Eynsford-Hill), die een oogje op haar heeft.

Musical Awards
Wie echt uitblinkt in de musical is Alfred P. Doolittle, gespeeld door Han Oldigs. Het is dan ook geen verrassing dat hij met deze rol is genomineerd voor een Musical Award in de categorie Mannelijke bijrol in een grote musical. Oldigs zet een hilarische volkse vader neer, en zorgt met de nummers ‘As ’t effe kan’ en ‘Als ik straks de kerk maar haal’ voor veel gelach en een daverend applaus in de zaal.

Orkestbanden
Menig theaterbezoeker vindt het daarentegen wel jammer dat producent De Graaf & Cornelissen Entertainment voor deze klassieker, gebaseerd  op het toneelstuk Pygmalion (1912) van George Bernard Shaw, niet heeft geïnvesteerd in een live orkest. Toch stoort het niet dat de cast met orkestbanden zingt, de muziek blijft prachtig, maar het neemt wel een deel van de magie van My Fair Lady weg, die wordt gezien als één van de beste musicals ooit gemaakt. Maar gekeken naar kostuums, decor, spel en zang heeft De Graaf & Cornelissen Entertainment bewezen dat ze een klassieker op de planken kan zetten. Dus as ’t effe kan bezoekt u ook déze musical!

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies