Cast ‘The Full Monty’ klaar voor hun stripact

Afgelopen zondag heeft producent De Graaf & Cornelissen de musical Liesbeth afgerond, maar dit gat zal snel weer opgevuld worden. Op 5 februari 2018 zal de nieuwe musical van De Graaf & Cornelissen in première gaan, The Full Monty.

The Full Monty vertelt het verhaal van zes mannen die vanwege werkloosheid en geldgebrek besluiten een stripact te beginnen. Natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot. Allemaal hebben ze hun eigen problemen en onzekerheden en bovendien heeft niemand ervaring met striptease. Het is een humoristisch verhaal over vriendschap, maar stipt ook zwaardere onderwerpen als depressie en zelfmoord aan.

Op 10 januari 2018 mocht de pers alvast genieten van het eerste voorproefje van The Full Monty. Cast, creatives, producent en regisseur hadden zich verzameld in de Moves Studio’s in Amsterdam om vier nummers te spelen die aan elkaar werden gepraat door regisseur Paul van Ewijk (zie onze live-video op Facebook). Het echte hoogtepunt van de show, namelijk wanneer de heren volledig naakt gaan, wordt bewaard voor in de theaters.

Het is natuurlijk de tweede keer dat The Full Monty als musical naar Nederland wordt gebracht. Echter benadrukt producent Hans Cornelissen dat dit geen reprise is. Hij noemt deze nieuwe variant rijker en groter en ook het script is hier en daar verbeterd. Daarnaast is er bewust gekozen voor een totaal nieuwe cast, om ieder personage een nieuw gezicht te geven.

Zo speelt Joey Ferre nu de rol van Berry, de man die met het idee komt om een stripact op te gaan zetten. Zes jaar na zijn hoofdrol in Saturday Night Fever is Joey eindelijk weer te zien als headliner van een grote musical. Joey vertelt ons hoe hij dit ervaart: ‘’Het is iets heel leuks, maar ook iets heel spannends. Ik maak alles nu veel bewuster mee dan bij Saturday Night Fever.’’ Daarnaast zegt Joey over het stuk: ‘’We willen onderwerpen als werkloosheid en depressie in deze voorstelling op een komische maar ook mooie manier naar de mensen brengen.’’

Ook Dennis Willekens heeft een grote rol in deze show. Hij speelt de rol van Dave, de beste vriend van Berry. Dennis vertelt over zijn rol: ‘’Het is een hele goeie jongen, echt de goedzak van het verhaal. Het is een komische noot, maar hij is in een neerwaartse spiraal geraakt door de werkloosheid.’’ Ook zegt Dennis dat de mensen niet alleen voor de stripact naar het theater moeten komen, maar ook voor de boodschap: ‘’Het verhaal gaat over vriendschap en een groep mannen die elkaar helpen om zichzelf weer te leren waarderen.’’

Naast Joey Ferre en Dennis Willekens spelen ook Brigitte Heitzer, Ad Knippels, Brigitte Nijman, Kick Spijkerman, Juneoer Mers, David van den Tempel, Hilke Bierman en Julia Herfst in deze feelgood musical.

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar deze productie. Vanaf 5 februari 2018 zal The Full Monty te zien zijn in verschillende theaters in Nederland.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies