Swingende, losheupige Tommie Christiaan pakt zijn moment in zijn première van On Your Feet!

De musical On Your Feet! speelt inmiddels al een kleine 3 maanden in het Beatrix Theater Utrecht. Toch was er nog één castlid die nog een welverdiende première tegoed had; Tommie Christiaan. Gisterenavond, 17 januari, was het dan zover en beleefde Tommie Christiaan (die de rol deelt met Jim Bakkum) zijn feestelijke première als Emilio Estefan. Bijgestaan door veel bekenden en natuurlijk de vaste castleden waaronder Vajèn van den Bosch, Nurlaila Karim en Ellen Evers ging ook bij de première van Tommie het dak eraf.

On Your Feet! is gebaseerd op het leven van de wereldberoemde Latijns-Amerikaanse zangeres Gloria Estefan (gespeeld door Vajèn van den Bosch) en haar man Emilio (gespeeld door Jim Bakkum en Tommie Christiaan). In de musical komen alle pieken en dalen van hun levens voorbij. Te denken valt hierbij aan thema’s als afkomst, ambitie en liefde. De wereldberoemde hits als ‘Conga’, ‘Dr. Beat’ en ‘The rythm is gonna get you’ komen in deze musical allemaal aan bod en maken het levensverhaal van de Estefans in deze musical compleet.

Wie van de hits van Gloria Estefan houdt, zit bij de musical On Your Feet! zeker goed. De nummers komen allemaal in de show voorbij en daarmee is ook gelijk de verscheidenheid te zien wat betreft sfeer. Hoogtepunt van veel castleden is het gevoelige en dromerige nummer ‘Wrapped’ en dat is zeker te begrijpen. Dit nummer wordt in de show met een prachtig ‘clean’ toneelbeeld neergezet waarbij alle acteurs en actrices in het wit gekleed zijn en waar Gloria al haar herinneringen voorbij ziet komen. Dit nummer is mede één van de hoogtepunten van de show dankzij de vocale opbouw van Vajèn; ze begint heel klein en gevoelig, zodat ze op een goede manier naar het hoogtepunt van het nummer toe kan werken. Waar de gevoelige nummers zo mooi uitgewerkt zijn in de show, schiet het bij de echte hits van Gloria Estefan soms te kort. Zo is bij ’Conga’ ervoor gekozen om dit nummer naar voren te laten brengen op verschillende feesten (zoals een Joods feest en een Italiaanse bruiloft). Door deze wisseling van settings kan het nummer niet echt als één knallend optreden worden gezien en dat is jammer zo vlak voor de pauze.

On Your Feet! is de opvolger in het Beatrix Theater van de succesvolle musical The Bodyguard. Ondanks de vele verschillen, zoals het verhaal en de muziek, is er wat betreft het decor best wat gelijkenis te zien. Zo is er, ook bij deze musical, veel gebruik gemaakt van grote projectieschermen die het toneel op komen rijden. De afwisselende settings die ze met deze projectieschermen kunnen creëren zijn van een breed scala, maar toch is het jammer dat de echte driedimensionale decorstukken, die het toneelbeeld nog completer kunnen maken, niet veel worden gebruikt. De scenes waar wel meerdere rekwisieten en decorstukken worden gebruikt zijn dan ook een verademing wat betreft toneelbeeld. Zo is het nummer ‘Tradición’ een vrolijke, kleurrijke setting en precies wat je in het theater bij een musical wilt zien.

Het is goed te zien dat de cast al lekker vertrouwd is met de show en iedereen goed op elkaar is ingespeeld. Tommie, die deze avond dus zijn première had, heeft al meerdere shows gespeeld en dat zorgde er mede voor dat hij zeker op het toneel stond en overtuigend was op alle drie de facetten: dans, zang en spel. Wat betreft dans is het zeker geen straf om naar Tommie te kijken en weet hij zijn losse heupen goed in de strijd te gooien. De rol van Emilio lijkt Tommie daarom op het lijf geschreven; ‘Ik heb altijd al iets met latin grooves gehad en de Spaanse muziek, ook in de tijd van Zorro’, aldus Tommie. Tommie en Jim delen de rol, maar toch zetten ze allebei een eigen versie van Emilio neer, zo vertelt Tommie; ’Ik denk dat Jim iemand van zichzelf is, die wat meer vanuit de rust acteert en een heel sterk gevoel voor familie heeft en ik ben wat vuriger.’

De musical On Your Feet! is al met al een musical met hele goede muziek, veel energieke dans, een iets minder sterke verhaallijn, maar wel met een swingende cast die er elke avond een feestje van probeert te maken. De musical is voorlopig nog tot en met 29 april 2018 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies