Showponies is Alex Klaasen op zijn best

Als een ware Showponie steelt Alex Klaasen de show in zijn eigen nieuwe revue: Showponies. Een dolkomische show vol typetjes en liedjes waarin Klaasen speelt met identiteit. Op maandag 19 maart mocht Alex Klaasen, samen met een ensemble bestaande uit onder andere Freek Bartels, Jip Smit en Daniel Cornelissen, op de première van Showponies een welverdiende staande ovatie ontvangen van een afgeladen DeLaMar Theater. Vanaf het moment dat de show opent met Daniel Cornelissen als Alex Klaasen is de toon gezet. Dit wordt bevestigd door het eerste nummer “Ponniekamp”. Dit belooft een doldwaze avond te worden.

Sterke sketches als ‘De kleine zeemeermin die onzeker is’ en de talkshow waarin gesproken wordt over “dingen”, worden afgewisseld met catchy en grappige songs als de Grindr Aria. Een lied waar menig persoon die bekend is met Grindr (een gay dating app) hard om zal moeten lachen. Ook het lied “Dit is mijn lichaam” waarin Klaasen met vier andere misdienaars bezingt hoe ze betast willen worden in de kerk is een waar hoogtepunt. Seksualiteit is een terugkerend thema in de voorstelling. Vulgair is het echter niet. Op een subtiele manier gaan de sketches over heteronormativiteit, onrealistische schoonheidsidealen en genderrollen. Dit maakt de voorstelling voor de oplettende kijker niet alleen super grappig maar net zo goed maatschappijkritisch.

De muziek is geschreven door de gebroeders Jan en Keez Groenteman en Rutger de Bekker. Teksten zijn uiteraard van de hand van Alex Klaasen, Niek Barends en Jurriaan van Dongen. De teksten zijn spitsvondig en raak. Geen grap slaat dood. Regisseur Gijs de Lange brengt het geheel samen in een vlotte regie waarin Alex Klaasen duidelijk de leading man is, maar het ensemble ook voldoende kans krijgt om te shinen.

De show staat bol van typetjes die vragen om verkledingen. De grootste transformatie maakt Alex Klaasen echter door in de pauze van de voorstelling. De tweede helft staat in het teken van Broadway diva’s als Barbra Streisand, Bette Midler en Bernadette Peters. “Hoe kan je nu beter de hits van deze dames zingen dan gekleed als vrouw”, aldus Alex Klaasen. Van “Broadway Baby” tot “Het is Over” weet Klaasen ook op dit hele andere speelveld te imponeren. Humor blijft echter in de tweede helft niet uit. Zo worden de mooie songs vol humor geïntroduceerd.

Musicalliefhebbers zullen zich niet vervelen; naast een cast vol musicalacteurs bevat de show genoeg nummers om een castalbum te vullen en gaat het regelmatig over Klaasens voorliefde voor musical. Hoe grappig en raak elk onderdeel van de show ook is, aan het eind van de avond is het echter niet alleen maar grappen en hysterie wat de klok slaat. Met een scherpe, humorvolle blik worden de dingen van alledag aan je gepresenteerd. Showponies gaat niet alleen over Alex Klaasen, maar ook over jou en mij. Niet iedereen hoeft een Showponie te zijn; maar ga er wel volledig voor als je je daar lekker bij voelt! Werkelijk al zijn talenten kan Alex Klaasen in deze show van zijn beste kant laten zien. Showponies is Alex Klaasen op zijn best en een must see.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies