The Color Purple én The Bridges of Madison County op tournee

The Color Purple gaat in het najaar van 2018, in samenwerking met de Theateralliantie, op tournee langs de Nederlandse theaters. Na een succesvolle start van de kaartverkoop van de slechts vijf weken durende reeksin het pop-uptheater in de NDSM-loods, kon een verlenging niet uitblijven. Naast dit grote succes staat The Bridges of Madison County deze zomer slechts drie weken in het DeLaMar Theater. Wegens de grote vraag reist deze zinderende zomermusical vanaf april 2019 door Nederland.

The Color Purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. Hoofdpersoon Celie leidt een leven dat gedomineerd lijkt door armoede, misbruik en geweld. Maar Celie maakt zich vrij door haar eigenwaarde te vinden en op te komen voor haar persoonlijk geluk. Het verhaal is naar het boek van Alice Walker, dat werd verfilmd door Steven Spielberg en daarna als musical op Broadway stond. De regie en vertaling zijn in handen van Koen van Dijk. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Naomi van der Linden en Edwin Jonker.

The Bridges of Madison County vertelt over de onverwachte romance tussen de Italiaanse huismoeder
Francesca (Lone van Roosendaal) en de ongebonden fotograaf Robert (René van Kooten). Het zet hun beider wereld volledig op z’n kop. Het script is van Pulitzer Prize winnaar Marcia Norman (The Secret Garden, The Color Purple). Componist Jason Robert Brown wordt gezien als belangrijkste musicalvernieuwer van de afgelopen tien jaar. De regie en vertaling zijn in handen van Koen van Dijk. Overige rollen zijn weggelegd voor onder anderen Annick Boer (winnares Musical Award voor beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in The Bridges of Madison County) en Ad Knippels.

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies