Kinky Boots komt naar Nederland

Wie krijgt de hoofdrol van Lola in de nieuwe musical Kinky Boots? De Graaf & Cornelissen Entertainment houdt binnenkort de eerste audities voor de eigen Nederlandse versie van de zeer succesvolle Cyndi Lauper musical Kinky Boots.

‘Wij zijn trots dat ons bedrijf deze veelvuldig onderscheiden musical naar de Nederlandse theaters kan brengen,’ laat artistiek directeur Hans Cornelissen weten. ‘Kinky Boots is een heerlijke feel good musical met geweldige muziek van Cyndi Lauper, swingende choreografieën, een ontroerend verhaal over ‘zijn wie je wilt zijn’ en spectaculaire kostuums en SCHOENEN! Vanaf seizoen 2019/2020 is de musical te zien in de grotere theaters van Nederland, in de regie en choreografie van Martin Michel.”

Kinky Boots is gebaseerd op de Britse film uit 2005. In deze komische musical gaat het om Charlie Price, die de schoenenfabriek van zijn vader erft. Om een faillissement af te wenden, gaat hij samenwerken met de flamboyante drag queen Lola. Samen storten ze zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk heren zijn. Niet alle medewerkers van de fabriek zijn even blij met deze nieuwe richting. Ook Charlies verloofde wil er niets van weten. Charlie en Lola, die merken dat ze toch niet zo verschillend zijn, hebben tot aan de Milaan Fashion Week de tijd om alles af te krijgen. Zal het ze lukken?

Voor zangeres Cyndi Lauper was het de eerste keer dat ze voor een musical de muziek schreef. Bij de Tony Awards in New York werd Kinky Boots dertien keer genomineerd en wonnen ze uiteindelijk zes Tony’s voor andere de Beste Musical en Beste Muziek. Op het Londense West End won deze musical drie Oliver Awards voor Beste Nieuwe Musical, Beste Acteur en Beste Kostuumontwerp.

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies