Selma Ann Louis gaan nooit meer naar huis

Op 6 mei 2018 ging de roadmovie-musical Selma Ann Louis in première in het DeLaMar theater in Amsterdam. De musical gaat over drie jeugdvrienden, Selma, Ann en Louis die elkaar opnieuw tegenkomen op de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend. Om deze vriend te eren besluiten de drie hun examenreis nog eens over te doen. Dit leidt tot hilarische taferelen; de vrienden raken betrokken bij een schietpartij en doen er vervolgens alles aan om uit handen te blijven van de politie.

De drie hoofdrollen worden gespeeld door Bianca Krijgsman (Selma), Plien van Bennekom (Ann) en Arjan Ederveen (Louis). De combinatie van deze drie talenten maakt dat Selma Ann Louis met succes wordt opgevoerd. Het verhaal zelf is ietwat mager, maar het acteerwerk en de manier waarop de grappen precies op de juiste manier worden verteld maken veel goed.

Bianca, Plien en Arjan spelen de volwassen versie van hun personage, maar er zijn ook rollen weggelegd voor hun tiener-variant. Dit brengt een leuke extra laag in de voorstelling, want verleden en heden worden op een creatieve manier met elkaar doorkruist. De interactie tussen jong en oud is niet alleen grappig, maar brengt ook bepaalde confrontaties met zich mee. Daarmee lijkt de voorstelling ook een boodschap over te brengen.

Ook het decor is een enorm krachtig onderdeel van deze voorstelling. De achtergrond bestaat uit verschillende grote panelen die met detail zijn beschilderd of waar videobeelden op worden afgespeeld. Daarnaast komen ook verschillende voertuigen zoals het reisbusje, de politievoertuigen en de helikopter tot leven. Het is duidelijk dat dit mooie, uitgebreide en multifunctionele decor met veel zorg is ontworpen en gemaakt.

Helemaal speciaal aan dit stuk is het doorbreken van de vierde wand door het publiek te vragen als figuranten voor de zogenaamde ‘massascène’. Acht toeschouwers worden uit het publiek geplukt en mogen een scène meespelen. Ze krijgen zelfs achter de schermen nog een eigen kostuum!

Selma Ann Louis is een komische en creatieve voorstelling. Deze creativiteit is vooral te vinden in de humor en het decor, wat minder in de liedjes en het script. Toch is het zeker de moeite waard deze voorstelling te bezoeken. Selma Ann Louis staat garant voor een lach op het gezicht. De voorstelling toert nog tot en met 19 juli 2018 door Nederland.

Klik op een foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies