Soof de musical vier weken lang te zien in de Westergasfabriek

Soof de musical zal volgend jaar maar liefst vier weken te zien is in de Westergasfabriek in Amsterdam. Het is de eerste keer dat er in de Zuiveringshal West een grote musical wordt vertoond. Van 22 februari tot en met 24 maart 2019 zal de feelgood voorstelling met Maike Boerdam als Soof, te zien zijn op deze speciale locatie in de hoofdstad.
 
De Zuiveringshal West is volgens de producenten de ideale speelplek voor een gloednieuwe voorstelling als Soof de musical. Het decor bestaat namelijk uit een grote keuken. Maar liefst 120 mensen nemen daadwerkelijk plaats in de deze keuken, en eten enkele gerechten mee die Soof tijdens de voorstelling kookt. De andere gasten in het publiek genieten ook van de kookkunsten van de hoofdrolspeelster en krijgen ook wat hapjes uitgeserveerd.
 
De voorstelling is gebaseerd op de eerste gelijknamige film. Roos Schlikker en Erris van Ginkel schreven het script en de regie is in handen van Jos Thie. Bløf’s Peter Slager en Ed Struijlaart zijn verantwoordelijk voor de muziek. Eén nummer (‘Deze Armen’) schreven zij in samenwerking met Claudia de Breij.
 
Soof de musical is een ode aan de onvolmaaktheid. We zien Soof (Maike Boerdam) een chaotische veertiger, die probeert haar gezin (drie kinderen onder wie puberdochter Sascha -Julia Nauta) draaiende te houden, naast haar baan als cateraar. Haar huwelijk, ze is getrouwd met Kasper (Noël van Santen) staat onder behoorlijke spanning (ze ontmoet de aantrekkelijke Jim, gespeeld door Winston Post). Haar feministisch moeder (Juul Vrijdag) helpt haar, of toch niet? Het publiek beleeft Soof’s dagelijkse herkenbare avonturen vol liefde, muziek en humor.

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies