Nederlandse Addams Family nu echt compleet!

Op 17 mei 2018 mocht de pers voor het eerst in levenden lijve kennis maken met de Nederlandse Addams Family in het Rotterdamse Nieuwe Luxor Theater. Het aandeel van Pia Douwes, Johnny Kraaijkamp jr., Tony Neef, Marjolein Teepen, Martijn Vogel, Irene Kuiper en Raymond Paardekoper in deze nieuwe musical werd al eerder bekend gemaakt. Tijdens de perspresentatie werd dit lijstje van kwalitatief hoogstaande musicalacteurs aangevuld met namen als Dieter Spileers, Frank van Hengel, Javan Hoen, Rick Sessink, Julia Berendse, Suzanne de Heij, Mirjam Venema en Liss Walravens, die samen het ensemble zullen vormen. Daarnaast maakten we ook kennis met de familie Beineke, bestaande uit Mylène d’Anjou, Dick Cohen en Terence van der Loo.

In deze nieuwe musical is de excentrieke Addams Family weer springlevend! De gepassioneerde Gomez (Johnny Kraaijkamp) en zijn geliefde Morticia (Pia Douwes), hun duistere kinderen Wednesday (Marjolein Teepen) en Pugsley (Martijn Vogel), Oom Fester (Tony Neef), Oma Eudora (Irene Kuiper) en uiteraard butler Lurch (Raymond Paardekooper) treden uit de duisternis en verruilen hun macabere villa voor een zwarte komedie in het theater.

Het script van the Addams Family is natuurlijk van oorsprong geschreven in het Engels. Niemand minder dan Jon van Eerd kreeg de taak om het verhaal te vertalen naar het Nederlands en dat was nog niet zo makkelijk: “In het Nederlands hebben we gewoon veel minder woorden en dat zorgt nog weleens voor een probleem. Heel veel Engelse grappen en verwijzingen werken gewoon niet in Nederland.”.

Dieter Spileers spreken we over de rol van het ensemble, waar hij zelf onderdeel van is: “Paul Eenens, de regisseur, zorgt er altijd voor dat het ensemble op een sublieme manier ingezet wordt. Zij vertellen samen met de andere rollen echt het verhaal van The Addams Family.” Een dag voor de perspresentatie heeft de cast voor het eerst het script doorgelezen. Volgens Dieter was dit een groot succes: “Vanaf het begin lag iedereen al in een deuk en dat is ook gelijk de kracht van deze voorstelling!”.

De producent, TEC Entertainment, wist vanaf het eerste moment wie hij wilde hebben om de rollen van the Addams Family in te vullen. Pia Douwes was daar één van en wij vroegen haar hoe dit castingproces in zijn werk ging: “Ik werd gebeld met de mededeling dat ze dit van plan waren. Ik had een andere aanbieding staan, maar ik ben het meteen gaan uitzoeken, want ik wilde dit eigenlijk heel graag gaan doen.”.

Vanaf 22 november 2018 gaat deze macabere maar toch ook hilarische familie langs 9 grote theaters in Nederland. Aan het enthousiasme van de cast en creatives kan het in ieder geval niet liggen, want van regisseur tot ensembleleden, iedereen staat te springen om zich met dit stuk bezig te gaan houden en vooral om het te presenteren aan het publiek.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies