Mijn leven is van mij: intiem portret over Pia Douwes

“Life is just a bowl of cherries” zingt Pia Douwes na de allereerste vertoning van de documentaire Mijn leven is van mij. Een oorverdovend applaus volgt. Natuurlijk omdat het, zoals we gewend zijn van Pia, goed gezongen is. Maar meer nog omdat je na het zien van deze documentaire alleen nog maar een hele diep buiging voor deze hardwerkende, bewonderenswaardige vrouw wil maken.

In Mijn leven is van mij krijgen we een  kijkje in het leven van één van Nederlands grootste musicalsterren. Gedurende een jaar werd Pia Douwes op de voet gevolgd door documentairemaker Emma Westermann. In dat jaar speelde Pia in drie verschillende producties in Duitsland en Oostenrijk en daarnaast gaf ze ook nog eens concerten in Nederland. We zien hoe ze tussen alle repetities en voorstellingen door in de auto teksten leert, uitgebreid de tijd neemt voor haar fans en daarnaast zo veel mogelijk voor haar ouders zorgt. Deze beelden worden afgewisseld met beelden uit haar jeugd en haar succesvolle carrière. Dit beeldmateriaal is voornamelijk afkomstig van haar vader, die bijna haar hele leven op camera vastlegde.

“Ik was nooit ziek” vertelt Pia, die altijd hard gewerkt heeft. Een burn out was dan ook iets wat ze totaal niet aan zag komen en ook moeilijk kon accepteren. Uiteindelijk moet ze toch echt toegeven dat het even niet meer gaat en besluit een stap terug te nemen. De documentaire laat haar strijd zien. Doordat ze zich kwetsbaar op durft te stellen, is Mijn leven is van mij een uniek, intiem portret van een sterke vrouw geworden, die na dit zware jaar haar liefde voor het vak -gelukkig- niet is kwijtgeraakt.

Mijn leven is van mij wordt op 13 december om 23:00 uitgezonden door AVROTROS.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies