‘The Band’s Visit’ grote winnaar Tony Awards

Het toneelstuk ‘Harry Potter and the Cursed Child’ en de musical ‘The Band’s Visit’ zijn de grote winnaars bij de uitreiking van de Tony Awards. Harry Potter verzilverde zes van de tien nominaties bij de belangrijkste Amerikaanse toneelprijzen, waaronder de beeldjes voor beste toneelstuk en beste regie. ‘The Band’s Visit’ viel in New York tien keer in de prijzen, onder meer voor beste musical. Opvallend is dat de grote kanshebbers Mean Girls en SpongeBob SquarePants: The Musical hun nominaties, op een award na, niet wisten te verzilveren. SpongeBob SquarePants: The Musical wist van de 12 nominaites er slechts 1 te verzilveren terwijl Mean Girls zelfs met lege handen naar huist ging. 

De voorstelling over Harry Potter is het veelgeprezen vervolg op de filmreeks waarin de hoofdpersoon en zijn zoon twintig jaar ouder zijn. ‘The Band’s Visit’ is gebaseerd op een Israëlische film uit 2007. Het verhaal draait om een kleine Egyptische politiefanfare die in een dorpje in Israël terechtkomt.

De prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol was Glenda Jackson in het toneelstuk Three Tall Women. Bij de musicals gingen de Awards voor beste mannelijke en vrouwelijk hoofdrol naar Tony Shalhoub en Katrina Lenk, die beiden in ‘The Band’s Visit’ speelden. Bruce Springsteen mocht daarnaast een Special Tony Award in ontvangst nemen voor de theaterconcerten Springsteen on Broadway. Een totaalover

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies