The Bridges of Madison County keert sterker terug

The Bridges of Madison County was één van de verrassingen van het vorige theaterseizoen. Na een succesvolle speelperiode in het Amsterdamse Zonnehuis volgt er volgend seizoen een tournee langs de Nederlandse theaters, maar niet voordat de show twee weken het DeLaMar Theater aandoet.

The Bridges of Madison County is terug, maar niet helemaal in dezelfde vorm zoals deze vorig jaar te zien was. De hoofdrollen zijn nog steeds voor Lone van Roosendaal (Francesca) en René van Kooten (Robert). Ook Annick Boer, die eerder dit jaar een Musical Award voor haar vertolking van Marsha kreeg, keert terug. Nieuw in de cast zijn Ad Knippels als de man van Francesca en Joost van der Aa en Charlotte van der Plas als de kinderen van het gezin.

Het intieme Zonnehuis is ingeruild voor de iets intieme kleine zaal van het DeLaMar. Ook hier wordt geprobeerd om het interactief gebruiken van de zaal toe te passen. Regelmatig lopen castleden via de zaal af in plaats van alleen via het toneel. In het Zonnehuis bleek dit goed te werken, daarbuiten voelt het toch wat overbodig en heeft het niet een duidelijke functie. Toch doet het niet af aan de voorstelling die nog steeds als een huis staat. De chemie tussen van Roosendaal en van Kooten is vuriger dan ooit en ook de nieuwe castleden weten hun weg prima te vinden. Met nieuwkomer Ad Knippels bestaat de volledige cast nu uit sterke vocalen en dat is in de samenzang duidelijk te horen. Knippels weet ook wat meer de spanning tussen zijn personage en zijn tegenspelers te illustreren.

Eerder schreven we al over the Bridges of Madison County:

De muziek van Jason Robert Brown (onder andere bekend van The Last Five Years, Parade, 13 en Songs for a New World) is zoals altijd verrassend en veelzijdig. Bovendien is verrassend dat de meeste bandleden in deze voorstelling ook deel uit maken van de cast. Zo speelt muzikaal leider, arrangeur en pianist Marco Braam onder andere de buurman van Francesca. Dit doet hij geniaal in zijn stille spel. Celliste Reneé Wijnhoven blijkt ook een bijzonder verdienstelijke zangeres, gitariste en actrice te zijn. Onder andere hierdoor vloeien cast en band samen in een geheel.

Dan is er nog het fenomenale stemgeluid van de musical performers. Met name hoofdrolspelers René van Kooten en Lone van Roosendaal creëren solo en samen fantastische muziek die niemand onberoerd laat. De korte scènes van zangeres en komisch talent Annick Boer, die de bemoeizuchtige buurvrouw speelt, zijn een genot om naar te kijken en bieden een perfecte afwisseling tussen de familie strubbelingen en de ontluikende ware liefde. Hoewel de performances van deze drie het meest in het oog springen, is een musical voorstelling met deze mate van perfectie altijd een team effort. Ieder cast-, crew- en orkestlid die een schakel vormt in deze productie verdient lof voor zijn of haar verdienste.

The Bridges of Madison County is terug en hoe! Vocaal sterker dan ooit en de liefde tussen Francesca en Robert lijkt nog vuriger te branden dan voorheen. De voorstelling is nog tot en met 8 juli in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Vanaf april 2019 gaat de voorstelling op tournee door heel Nederland.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies