Opvolger ‘Soldaat van Oranje’ in 2020 in première

Tekstdichter Frans van Deursen en componist/muziekproducer Martijn Spierenburg completeren het schrijversteam van Nieuw Amsterdam – De Musical. Samen met schrijver Edwin de Vries en schrijver/regisseur Theu Boermans werken zij aan het verhaal over het ontstaan van New York.

Het creatieve team heeft inmiddels een repetitie-klare versie van het script afgerond. Samen met dit team, tot wie ook weer decorontwerper Bernhard Hammer behoort, wordt gezocht naar de ideale plek om dit belangrijke verhaal uit de Nederlandse geschiedenis te vertellen. Op dit moment worden drie mogelijke locaties onderzocht. De opvolger van Soldaat van Oranje – De Musical gaat naar verwachting in 2020 in première.

”We denken met het verhaal van de eerste kolonisten van nieuw Amsterdam, onder wie Peter Stuyvesant en Adriaen van der Donck, weer een belangrijk vaderlands historisch verhaal te vertellen” vult producent Fred Boot aan. “Juist in de huidige polariserende samenleving is dit deel van onze geschiedenis zo actueel. We hopen onze rol in het ontstaan van New York met onderwerpen als tolerantie, democratie en verlichting heel genuanceerd te duiden. Onze geschiedenis daar had zeker heel wrede kanten. Aan historische authenticiteit van de voorstelling besteden we dan ook veel zorg en wordt er bijvoorbeeld samengewerkt met Martine Gosselink, Hoofd Geschiedenis van het Rijksmuseum en wetenschapper Jaap Jacobs, biograaf van Stuyvesant.”

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies