Ensemble Evita zet eerste stappen richting première

Op 2 juli mocht Musical Reports een repetitie bijwonen van het ensemble van Evita. De musical begint pas met spelen in oktober, maar het ensemble is nu al hard aan het werk om er iets moois van te maken.

Het ensemble, bestaande uit Sarah Cremers, David van den Tempel, Martijn van Voskuijlen, Willemijn Maandag, Yannick Plugers, Leo-Alexander Hewitt, Liesanne van Dongen, Mireille Bolier, Arjen Kimenai, Veronique Post, Willemijn van Holt, Mickey Vermeer en Guido Idzenga, kreeg tangolessen van latinchoreograaf Jaakko Toivonen. Jaakko is van Finse komaf en de ex-danspartner van Roemjana de Haan. Deze les bestond uit oefeningen die vooral te maken hadden met balans en veel partnering. In duo’s moesten de ensembleleden de oefeningen uitvoeren. Het partnerwerk dat werd laten zien was al vrij snel erg sterk. Dit getuigt van enorm vertrouwen in elkaar en van een talentvol ensemble voor Evita. Dat belooft natuurlijk veel goeds, want een sterk ensemble is altijd belangrijk.

Alhoewel dit pas de eerste stappen zijn richting de voorstelling en er nog geen echte choreografieën zijn aangeleerd, was het erg boeiend om te zien hoe zo’n repetitie eraan toegaat. Meestal zie je als publiek toch alleen het afgemaakte geheel en heb je geen idee wat eraan voorafging. Wij zijn benieuwd of we straks in de voorstelling nog wat danspassen zullen herkennen.

Evita gaat op 22 oktober 2018 in première en tourt daarna langs verschillende theaters in Nederland.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies