Mamma Mia! Here We Go Again, leuk voorproefje op de musical

Het idee voor een tweede ‘Mamma Mia’ film was er altijd al, maar nu tien jaar na ‘Mamma Mia! The Movie’ was het vandaag eindelijk zover. ‘Mamma Mia! Here We Go Again’ is net als de eerste film gebaseerd op de muziek van ABBA. Op 17 juli ging deze film in Nederland in première en Musical Reports was aanwezig bij de persvoorstelling bij Universal Pictures.

‘Mamma Mia! Here We Go Again’ is de terugblik én het vervolg op de eerste ‘Mamma Mia’ film. Bijna alle karakters uit ‘Mamma Mia! The Movie’ maken in deze film hun rentree en dat is fijn voor de verhaallijnen die vanuit de eerste film doorlopen. Het heden en verleden wisselen elkaar af, maar door de setting en casting van personages uit het verleden, is er nauwelijks verwarring mogelijk. In de terugblik is het leven van de jonge Donna (Lily James) te zien dat draait om de ontmoetingen met Sam, Bill en Harry en Donna’s verhuizing naar het Griekse eiland Kalokairi. In het heden heeft Sophie (Amanda Seyfried) het hotel van haar moeder opgeknapt en komt de grootse opening steeds dichterbij.

Het openingsnummer “I kissed the teacher” is gelijk één van de beste nummers die de jonge Dynamo’s, bestaande uit Lily James, Alexa Davies (Rosie) en Jessica Keenan Wynn (Tanya) zingen. Daarnaast is de doopscène aan het einde van de film, waarbij Amanda Seyfried, Lily James en Meryl Streep het nummer “My Love, My Life” zingen, zeker een moment waar iedereen de hele film op zit te wachten. Deze voorgenoemde zijn twee van de spaarzame nummers die niet in ‘Mamma Mia! The Movie’ te horen zijn. ABBA heeft een groot repertoire aan muziek, waarom er dan voor gekozen wordt om veel van dezelfde nummers te gebruiken als in de eerste film is ons een raadsel. Desondanks zijn de uitvoeringen van de nummers in combinatie met de scènes niet onverdienstelijk en soms zelfs van belang, maar iets meer afwisseling was leuk geweest.

Ten slotte zal de oplettende kijker wat losse eindjes tegenkomen wanneer er gekeken wordt naar ‘Mamma Mia! The Movie’, maar het knallende slot van de film doet dit al snel vergeten. ‘Mamma Mia! Here We Go Again’ is leuk voorproefje op de musical ‘Mamma Mia!’ die vanaf september te zien is in het Beatrix Theater in Utrecht.

Mamma Mia! Here we go again is vanaf nu in de bioscoop te zien. P.S. vergeet niet om tot na de aftiteling te blijven zitten, het is zeker de moeite waard.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies