Dieter: ik wil in Mamma Mia en desnoods als Donna!

De repetities van de musical MAMMA MIA! zijn eerder deze week gestart. De cast werd ontvangen door producent Albert Verlinde met een feestelijk ontbijt, waarna de repetities begonnen. MAMMA MIA! is vanaf 6 september 2018 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht en gaat op zondag 23 september in première. Wij spraken Nurlaila Karim (alternate Donna), Hilke Bierman (Roos) en Dieter Troubleyn (Sam) over hun rollen, grootste uitdagingen en favoriete ABBA songs.

Nurlaila, je gaat de hoofdrol delen met Antje Monteiro. Hoe verloopt een repetitieproces waarin twee actrices samen voor één rol repeteren?

“Antje gaat het doen, ze zal ook de meeste voorstellingen spelen. Ik zal haar gaan schaduwen, dus ik loop er achteraan met een notitieblok. En natuurlijk doe ik alles op mijn eigen manier. Ik kan mij heel erg relateren aan Donna; ik ben ook een alleenstaande moeder, hard werkend, alles gevend voor de kinderen en lichtelijk chaotisch. Ik denk niet dat ik echt hoef te acteren haha. Als je een rol iedere dag speelt dan is een rol snel eigen. Als alternate moet je er altijd weer even inkomen, dus je moet altijd ‘on top of it’ zijn. Je moet ook paraat blijven staan en kunnen invallen, dus je moet altijd scherp blijven.”

Hilke, Albert Verlinde vertelde ons vanochtend dat je helemaal voor de rol van Roos bent gegaan. Is dit nu een rol die je altijd nog een keer hebt willen vertolken?

“Ja, toen ik wist dat de audities eraan kwamen, ben ik er vol voor gegaan. De humor van het personage, haar pragmatische instelling en dan ook nog de geweldige ABBA liedjes. Qua rol denk ik dat het mij redelijk makkelijk afgaat. Voor mij gaat de uitdaging zijn om dit te combineren met mijn gezin. Ik heb twee dochters thuis en een man en het zijn toch zeven shows in de week. Dat zal onze grote uitdaging worden. Maar dat komt goed hoor; in de volle weekenden komen ze gewoon lekker.”

Dieter, je speelt Sam en dat is een van de drie vaderrollen. Ging je voor deze specifieke vaderrol of maakte het niet zo uit welke rol je zou krijgen?

“Haha: ik ging voor überhaupt een rol in Mamma Mia: desnoods Donna! En dat alles omdat Mamma Mia de soundtrack van mijn kindertijd is. Ik ben er nog altijd dol op. Ook mijn dochters van 11 en 13 vinden het geweldig, dus ik heb aan Albert Verlinde nog voor de audities laten weten dat ik graag mee doe. De rol ligt mij redelijk dichtbij het hart. De uitdaging gaat worden om de vakantie en ‘feel good’ sfeer goed over te brengen op het publiek. En een heel jaar lang zeven of acht shows per week op hetzelfde niveau spelen is een uitdaging.”

MAMMA MIA! bevat natuurlijk de beste ABBA songs. Maar naar welk nummer kijk je het meeste uit?

Nurlaila: “Slipping Through My Fingers vind ik heel erg mooi. Ik kan mij er heel erg aan relateren, want mijn kinderen worden groter en soms heb ik behoefte aan die babytijd die al lang voorbij is.”

Hilke: “Het klinkt heel cliché, maar dan ga ik voor “Take A Chance On Me”. Het was al een favoriet voor de musical en nu mag ik dit nummer gaan zingen in de show. Verder kijk ik uit naar de medley die we met zijn drieën, als de Dynamo’s, gaan doen. Heerlijk zo op van die blokhakken en in ABBA kostuums!”

Dieter:The Winner Takes It All. Dit nummer is zowel qua inhoud als qua muzikaliteit zo goed en heeft nog altijd een impact op mij.”

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies