Mamma Mia! – een tijdloos feestje!

Op 23 september 2018 ging de musical Mamma Mia! voor de derde keer in première voor het Nederlandse publiek. Net zoals in 2003 beleefde de voorstelling haar première in een gezellig vol Beatrix Theater in Utrecht.

Musicalproducent Albert Verlinde had geen beter moment kunnen kiezen voor het opnieuw ten tonele brengen van deze show. Op 16 juli 2018 ging de tweede Mamma Mia!-film in première en heeft iedere ABBA-fan (opnieuw) wakker geschud. Hoe leuk is het dan dat de Nederlandse ABBA-liefhebber vanuit de bioscoop regelrecht het theater in kan duiken?

Voor degenen die wat minder op de hoogte zijn; nog één keer waar de musical Mamma Mia! over gaat. Het verhaal speelt zich af op een Grieks eiland en gaat over de alleenstaande moeder Donna (Antje Monteiro) wiens 20-jarige dochter Sophie (Jolijn Henneman) gaat trouwen met haar grote liefde Sky (Soy Kroon). Sophie doet er alles aan om haar grote dag perfect te laten verlopen en wil niets liever dan dat ze wordt weggegeven door haar vader. Er is alleen één probleem; niemand weet precies wie haar vader is. Gebaseerd op haar moeders dagboek nodigt ze haar drie mogelijke vaders uit op het eiland. Dat brengt natuurlijk spanningen maar voornamelijk een hoop hilarische scènes met zich mee.

Aan Antje Monteiro de moeilijke taak om als Donna in de voetsporen te treden van musicaldiva’s Simone Kleinsma en Lone van Roosendaal, die eerder deze rol vertolkten. Vocaal is Antje één van de sterkste en ontroert voornamelijk met het nummer ‘De Winnaar Krijgt de Macht’. Helaas maakt ze de excentrieke Donna net iets te gewoontjes, waardoor het personage een beetje in het niet valt vergeleken bij haar twee beste vriendinnen Tanja (Sophia Wezer) en Roos (Hilke Bierman).

Mamma Mia! is een vrolijke en komische musical. Precies díe sfeer weet vooral Hilke Bierman erg goed over te brengen aan het publiek. Met haar personage Roos weet ze de toeschouwers keer op keer weer aan het lachen te maken, in zowel zang, dans en spel. Ook Emiel de Jong, die mogelijke vader Bart speelt, sluit volledig aan bij dit komische gevoel in ‘Pak je Kans bij mij’.

Jolijn Henneman en Soy Kroon spelen de rollen van Sophie en Sky, het jonge bruidspaar-to-be. Door hun leeftijd en uitstraling weten zij perfect het impulsieve en dolverliefde koppel neer te zetten. In ‘Spaar al je Liefs voor Mij’ is duidelijk te zien hoe leuk ze het samen hebben en de chemie tussen de twee valt niet te missen.

Het welbekende typische Mamma Mia!-decor is inmiddels niet meer weg te denken uit de musical en maakt samen met het licht en de muziek de sfeer helemaal compleet.  Alhoewel sommige scènes wat gehaast in elkaar overlopen, zit er zeker een goed tempo in de voorstelling en dat is fijn voor de toeschouwer.

Na de première spraken wij kort met Jolijn Henneman en stelden wij dé Mamma Mia!-vraag: wie denkt zij dat Sophies vader is? Zij deelde haar gedachte met ons: ‘’Ik heb eigenlijk geen voorkeur, maar ik denk dat het Bart is! Het is een gevoel, met die oudtante, op Griekenland…’’. Tja, niemand weet het zeker, zelfs Sophie niet!

Mamma Mia! is, zoals we het allemaal kennen, een heerlijke, hilarische en een tikkeltje hysterische feel-good musical. Alle ABBA-klassiekers komen voorbij en het maakt niet uit hoe vaak je ze hoort, het blijft een feestje voor iedereen. 

 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies