Opnieuw hoofdrol voor Willemijn Verkaik in Duitsland

Willemijn Verkaik heeft wederom een hoofdrol te pakken in een buitenlandse musical. Zij vertolkt vanaf dit najaar de hoofdrol van Sloane in de Duitse versie van de musical Bat out of Hell die op 8 november in première gaat in het Stage Metronom Theater in Oberhausen.

Bat out of Hell is een rockmusical geschreven door Jim Steinman en gebaseerd op het gelijknamige album van Meat Loaf. Het album leverde klassiekers op als Paradise by the Dashboard Light en You Took The Words Right Out Of My Mouth. De musical ging in 2017 in première in Londen en nu
 brengt Stage Entertainment de voorstelling ook naar Duitsland.

Verkaik: “Ik verheug me erop de rol van Sloane te gaan spelen in het Metronom Theater in Oberhausen, hetzelfde theater waar ik in 2010 ook in Wicked heb gespeeld. Het karakter Sloane heeft vele lagen, ze is een sterke, ietwat gefrustreerde excentrieke vrouw, maar ook een bezorgde moeder én ze zingt de meest geniale Meat Loaf songs. Tot 7 oktober speel ik in Berlijn nog de rol van Molly in de musical Ghost, een erg emotionele, eerder ingetogen rol. Met Sloane in Bat out of Hell kan ik ’losgaan’ en weer een heel andere kant van mezelf laten zien en daar verheug ik me enorm op.”

Verkaik staat in Bat out of Hell naast de Duitse musicalacteur Alex Melcher die haar man Falco speelt. De musical vertelt het liefdesverhaal tussen Strat, de onsterfelijke leider van een jonge rebellengroep, en Raven, de mooie dochter van de tirannieke heerser Falco. Naast Verkaik zijn ook de Nederlanders Robin Reitsma (Strat), Tom van der Ven (Tink),  Aisata Blackman(Zahara), Carl van Wegberg (cover Falco) en April van Amelsvoort, Jolijn van de Pol en Sander van Wissen (ensemble) te zien in Bat out of Hell.

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies