All Stars: Oppervlakkige opstelling, meeste balbezit voor humor

Na het succes van de film en de televisieserie wordt het verhaal van All Stars opnieuw verteld. Op 14 oktober 2018 ging All Stars de musical in première in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Producent MORE Theater Producties legt de groene loper uit en verwelkomt zijn gasten in voetbaltenue.

All Stars gaat over een groep mannen die van jongs af aan iedere zondag met elkaar op het voetbalveld staan. Tijden veranderen en ze zijn niet meer de zorgeloze kinderen van vroeger. Ieder van hen zit met eigen problemen en dat stelt hun jarenlange vriendschap flink op de proef.

De cast is tevreden over de première. Zo zegt Mike Weerts geheel in stijl: ‘’De wedstrijd liep zoals we hem gepland hadden.’’ Ook Urvin Monte is blij met de avond: ‘’De focus was daar en we waren één met z’n allen.’’ 

MORE Theater Producties heeft duidelijk geprobeerd om de sfeer van hun vorige grote productie De Marathon terug te brengen in All Stars. De voorstelling bevat veel platte humor die goed overkomt bij het publiek. Echter, waar De Marathon echt wist te ontroeren, stelt All Stars teleur. We zien veel stereotypering van typische voetballers en hun voetbalvrouwen en leren de karakters maar oppervlakkig kennen. De verhaallijn is mager en de voorstelling komt langzaam op gang. 

De voorstelling moet het vooral hebben van de ervaren en talentvolle castleden zoals Alex Hendrickx (als Bram), Mike Weerts (als Willem), Urvin Monte (als Mark) en Lucas Hamming (als Johnny). Alex, die de homoseksuele Bram speelt, weet als enige te raken met zijn subtiele en lieflijke spel. Mike is, samen met zijn toneelechtgenote Sarah Janneh (als Anja), met zijn perfecte gevoel voor timing degene die de grappen het best weet te plaatsen. Daarnaast is Lucas Hamming als ervaren artiest de sterkste muzikale speler van het stuk.

Eén van de castleden kennen we natuurlijk van het televisieprogramma Dance Dance Dance: dat is Urvin Monte. Urvins talent voor dansen wordt niet onbenut gelaten; zijn danssolo is een mooie tegenhanger van alle platte voetbalpraat. Hij vertelt zelf: ‘’Na Dance Dance Dance is het leuk om opnieuw te dansen!’’ Ook vertelt hij: ‘’Ik heb zelf ook gevoetbald, hééél lang geleden, maar toen werd het winter. Toen dacht ik, ik vind het maar niks die kou. En toen ben ik andere dingen gaan doen en nu sta ik hier!’’

All Stars kan prima als een avondje vermaak dienen en zal je gegarandeerd aan het lachen maken. Helaas mist de voorstelling flink wat diepgang, ondanks de talentvolle castleden die het wel proberen. De echte voetballiefhebber zal genieten, de gemiddelde theaterliefhebber waarschijnlijk wat minder. Mike Weerts vat het samen: ‘’Het gaat over vriendschap en dat is gewoon top. Het is herkenning, feest en het is lachen, gieren en brullen!’’ De humor en energie is er, de emotie en diepgang wat minder.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies