The Lion King viert verjaardag met donatie aan de LINDA.foundation

The Lion King vierde op woensdag 17 oktober haar tweede verjaardag in het AFAS Circustheater in Scheveningen. En wie jarig is trakteert, aldus Albert Verlinde die voor aanvang van de voorstelling het podium beklom. De traktatie was er niet voor de cast of het aanwezig publiek, maar voor de LINDA.foundation. Uit handen van de cast en Albert Verlinde ontving Linda de Mol een cheque van maar liefst €50.000. De foundation van de Mol zet zich in voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben. De LINDA.foundation stelt zich ten doel cadeaukaarten te geven aan gezinnen met kinderen die zich in een financieel benarde positie bevinden. En zeker met de decembermaand in het vooruitzicht komt deze donatie heel goed uit, aldus de Mol.

Na de in ontvangst name van de cheque, was het toneel weer het domein van de cast. Na twee jaar weet de voorstelling nog steeds indruk te maken. Met als hoogtepunt de krachtige opening die het publiek meteen weet te ontroeren. Opvallend is dat de cast na twee jaar nog zo goed als ongewijzigd is. Ara Halici als alternate Scar, hij deelt de rol met Jorrit Ruijs die tijdens de première speelde, vertolkte tijdens deze voorstelling de rol van geniepige broer van koning Mufasa. Halici zet een onberekenbare Scar neer en dat maakt hem uiterst angstaanjagend. Halici is sinds dit jaar regelmatig te zien in deze rol en heeft de rol duidelijk mooi eigen gemaakt.

Eerder schreven wij over The Lion King:

Voor The Lion King is geen sterrencast aangetrokken, maar stuk voor stuk toptalenten die elk hun steentje bijdragen in de geoliede machine. Barry Beijer is zalig als de iet wat hysterische Zazu en Naidjim Severina vertedert als Simba in zijn zoektocht naar zichzelf… Stage Entertainment Nederland viert het 25-jarig bestaan van het Circustheater met The Lion King. Een cadeautje voor het Nederlandse publiek en een waardige productie voor dit mooie theater. The Lion King blinkt uit in detail en overrompelt. De koning is teruggekeerd in Scheveningen.

Wie de voorstelling nog (een keer) wil zien, moet niet al te lang wachten. Op zondag 21 juli 2019 speelt The Lion King haar laatste voorstelling in het AFAS Circustheater in Scheveningen. De kaartverkoop voor de komende voorstellingen, tot en met de laatste op zondag 21 juli 2019, is reeds gestart. Eerder was al duidelijk geworden dat Anastasia de opvolger zal zijn van The Lion King.

© Roy Beusker

 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies