Thriller Live houdt King of Pop levend

Poplegende Michael Jackson overleed negen jaar geleden aan een overdosis van het verdovingsmiddel propofine. Zijn muziek wordt gelukkig nog altijd levend gehouden. Thriller Live is meer dan een geslaagde ode aan de King of Pop.

Woensdag- en donderdagavond waren heuse thrillernights in RAI Amsterdam. De shows waren onderdeel van de Europese jubileumtour, waarin de zestigste geboortedag (29 augustus 1958) van Michael Jackson en het 10-jarig jubileum van de show worden gevierd. Omdat de Thriller Live shows in het RAI Theater helemaal zijn uitverkocht, komen drie extra shows naar Amsterdam op 2 en 3 maart 2019.

Moonwalkpogingen

In de show komen alle hits van Michael Jackson en The Jackson 5 aan bod, die door een live band gespeeld worden. Zowel jong als oud geniet van het repertoire dat de revue passeert. Toch is het af en toe jammer dat het publiek zit in de zaal van het RAI Theater, want de muziek spoort sommige bezoekers erg aan om ook een dansje te wagen. De choreografieën op het podium zien er godzijdank veel strakker uit dan de moonwalk-pogingen in het publiek.

Conditie

Zo nu en dan wordt er tussen die choreografieën door wat geschiedenis verteld over de carrière van Michael Jackson en gelukkig haalt dat de vaart niet uit de show. Zodra de muziek weer start spatten de vijf solisten en twaalf dansers zowat van het podium af. Een goede conditie is zeker vereist voor deze show, want de performers staan zowel te zingen áls te dansen. Op videoschermen zijn daarnaast silhouetten te zien die de choreografie ook uitvoeren, waardoor de dansers perfect synchroon moeten kunnen bewegen, want ook achter hen op het scherm moet het kloppen. Met open mond zit je ruim twee uur op je stoel te kijken naar de dansers die over het podium heen schieten.

Belletje uit Londen

Ina Seidou, uit het Nederlandse Baarn, springt er met haar 21 jaar als leading lady enorm uit. Twee jaar geleden nam ze met de Amersfoortse dansgroep Unbreakable deel aan Holland’s Got Talent, waarmee ze de finale wist te bereiken. Daarna werd ze gevraagd om auditie te doen voor The Voice of Holland. Met haar versie van The Way You Make Me Feel van Michael Jackson wist ze de jury helemaal omver te blazen, maar helaas schopte ze het niet tot de finale.

Toch bleef haar blind audition niet onopgemerkt. “Ik zou gaan studeren, op mezelf gaan wonen, maar ik bleef twijfelen”, vertelde ze al eens in een interview met het Algemeen Dagblad. “Wilde ik dit echt?” Op dat moment kreeg ze een belletje van een castingbureau uit Londen. “Of ik auditie wilde doen voor Thriller Live.”

Auditie van een halfuurtje

Ze vloog naar Londen, waar ze vijf regisseurs en choreografen in een auditie van een halfuurtje moest overtuigen van haar kunnen. “Ik deed mijn best, maar geen idee of het goed genoeg was.” Pas drie weken later hoorde ze dat ze trots mag melden dat ze onderdeel is van Thriller Live. Ook het publiek blijft het niet onopgemerkt wat Seidou in haar mars heeft. Het meisje heeft een dijk van een stem en in combinatie met haar dans is ze een ware Michael Jackson look-a-like. Seidou’s kwaliteiten doen overigens niet af aan de zang- en danskwaliteiten van haar collega’s. Samen zetten ze een show neer waarmee ze de King of Pop levend houden.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies