Sprookjessprokkelaar blijft avontuur missen

De Eftelingmusical Sprookjessprokkelaar gaat op tournee. Ondanks dat het verhaal een diepere boodschap heeft, ontbreekt het de voorstelling nog altijd aan spanning.

Vol goede moed zingt hoofdpersonage Sterre (in wisselende bezetting: Gioia Parijs, Noa Zwan, Ida Verspaandonk* en Fiene Heijmans) dat niets haar tegen zal houden op haar avontuur, maar echt sensationeel is haar zoektocht naar de sprookjesbibliotheek van Graaf Stanislav (Pepijn van Bokhoven) niet te noemen. ‘De 80-minuten durende musical heeft helaas niet echt een climax’, schreven we vorig jaar al na de première in het Efteling Theater.

Metamorfose
Toch zijn een aantal scènes voor de tournee hier en daar wat aangescherpt, vertelt regisseur Mark van Haasteren. “De transformatie van opa Anders naar Sprookjessprokkelaar is wat verder uitgewerkt.” Vanuit het publiek dat de musical in het Efteling Theater zag, kwamen namelijk reacties dat die metamorfose vrij snel verliep. “Diederik Rep, die beide rollen vertolkt, pakt nu meer zijn tijd als hij door de open haard van opa Anders richting de sprookjesbibliotheek loopt. Je ziet hem langzaamaan veranderen in de Sprookjessprokkelaar.” Voor de kleinere kinderen in de zaal, die dit nog niet doorhadden, dus een wat grotere verrassing. Ook lijkt de acrobatiek verder te zijn uitgebreid, maar dit blijkt niet het geval te zijn. Een groot compliment dus voor Nick van der Heyden en Li Ling Kassing.

Nachtmerries
Het einde van het verhaal lijkt niet heel origineel. De vrouw van Graaf Stanislav (Käthe Staallekker) gelooft dat verhalen ongeluk brengen, omdat ze ervan overtuigd is dat haar man haar verliet voor een ander, nadat hij van een lange reis op zoek naar nieuwe verhalen niet thuis kwam. Door middel van een vloek tovert ze alle verhalen weg. Het lijkt alsof Paul van Loon en prinses Laurentien zich bij het schrijven van het slot van De Sprookjessprokkelaar hebben laten inspireren door Ik Mik Loreland. In dit educatieve programma voor kinderen uit groep 3 laat de trol Karbonkel alle letters verdwijnen, omdat hij niet kan lezen en schrijven. Sommige kinderen kregen zelfs nachtmerries door deze serie. Bij Sprookjessprokkelaar – de musical zal dit niet het geval zijn, want aan spanning ontbreekt het helaas nog steeds.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies