Expeditie Eiland: hysterisch, simpel maar toch vermakelijk!

Op 28 oktober 2018 ging Expeditie Eiland in première in de Meervaart in Amsterdam. Expeditie Eiland is een humoristische musical met een vette knipoog naar de bekende televisieprogramma’s ‘Expeditie Robinson’ en ‘Helemaal het Einde’. De voorstelling volgt daarmee de vorige REP-Producties musical ‘Vamos’ op. Net als ‘Vamos’ staat ook Expeditie Eiland weer bol van de hysterische stereotypes en hilariteit.

Expeditie Eiland gaat over drie families die samen met presentator Ruud Salomons (Joey Schalker) afreizen naar een onbewoond eiland. Daar kunnen ze de hoofdprijs winnen van 1 miljoen euro! Maar om die te winnen, moeten de families verschillende opdrachten uitvoeren die hen tot het uiterste dwingen.

De familie Ten Kate bestaat uit de werkloze Wim (John Buijsman), snackbarmedewerkster Peet (Lone van Roosendaal) en hun metalhead zoon Wesley (Jip Bartels). De opportunistische Dionne (Jelka van Houten), plastisch chirurg Rikkert (Rutger de Bekker) en hun dochter Chantal (Kaylee Peters) vormen samen de familie van Stirum-Vinkesteijn uit ‘t Gooi. Tot slot is daar de familie Kuipers, bestaande uit de goedzak Vincent (Dennis Willekens), de hysterische Fred (Ferry Doedens) en hun (stief)dochter Tries (Pascalle Langhorst).

Je raadt het al, de combinatie van deze drie uiteenlopende families en karakters is alles behalve ideaal. Dat zorgt voor ongemakkelijke maar vooral hilarische scènes tussen de verschillende stereotypes. De chemie tussen de spelers onderling is erg sterk. De groep staat als een eenheid op het podium en voelt elkaar naadloos aan. Dat maakt dat iedere grap goed uit de verf komt en het publiek voortdurend in de lach schiet.

Het gevaar van zo’n voorstelling als deze is dat het al gauw cliché en voorspelbaar wordt. Expeditie Eiland slaagt er echter in om grappig en onberekenbaar te zijn. Dit houdt dan ook wel in dat het verhaal soms wel erg onrealistisch wordt. Maar de humor in het stuk is onoverwinnelijk.

Dit alles speelt zich af tussen de palmbomen van het onbewoonde eiland. Het decor is eenvoudig, maar erg functioneel. Door het draaiende platform in het midden van het podium ontstaat er een dynamische sfeer en switchen we makkelijk tussen de verschillende verhaallijnen. De muziek zet de sfeer van de voorstelling goed voort: hysterisch, simpel maar toch vermakelijk. Vooral de meerstemmige momenten zijn geweldig en maken Expeditie Eiland écht een musical.

Dat Expeditie Eiland geen intense en diepgaande verhaallijn bevat mag duidelijk zijn en mag je ook niet van een concept als dit verwachten. Deze musical staat púúr voor vermaak en lachen-gieren-brullen. Dat komt mede door het humoristische script vormgegeven in een functioneel decor, maar ook door de sterke en talentvolle cast.  

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies